Sport Centar

Klub dizača tegova “Bosna” Sarajevo treća na turniru u Vukovaru

Aktuelni prvak BiH i osvajač Kupa BiH, Klub dizača tegova "Bosna" iz Sarajeva proteklog vikenda je učestvovao na turniru u Vukovaru povodom godišnjice oslobođenja ovog grada, 6. "Međunarodni Kup grada Vukovara".

Klub dizača tegova “Bosna” Sarajevo treća na turniru u Vukovaru

Aktuelni prvak BiH i osvajač Kupa BiH, Klub dizača tegova “Bosna” iz Sarajeva proteklog vikenda je učestvovao na turniru u Vukovaru povodom godišnjice oslobođenja ovog grada, 6. “Međunarodni Kup grada Vukovara”.

KDT “Bosna” Sarajevo na čelu sa trenerom i selektorom reprzentacije BiH, Namikom Omerovićem postigla je sjajan uspjeh na ovom turniru na kojem su učestvovale reprenzentcije Slovenije, Srbije, Mađarske, BiH i Hrvatske sa oko 50 učesnika osvojila je treće sjajno mjesto.

Članovi i članice KDT Bosna Sarajevo su osvojili pet zlatnih medalja (Iris Pašić, Neila Kalaća, Danis Arnautović, Emin Medošević i Ermin Jusufović), srebrene medalje su osvojili, Amar Pašić, Edin Kalaća i Belmin Kalaća. Prvo i drugo mjesto u ukupnom plasmanu su osvojile I i II ekipa KDU Vukovar, dok su iza ekipe KDT Bosna ostale ekipe Srbije, Slovenije i Mađarske.

Kako nam je rekao trener KDT Bosne njegova ekipa je napravila odlične rezultate, pošto je nastupila u podmlađenom sastavu

kdt bosna
KOMENTARI

KOMENTARI