Sport Centar

Kloppa zbunilo pitanje novinara: Šta vam zapravo znači ‘obnova’? Da deset igrača ode, a deset dođe?

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp smatra da neće biti potrebe za 'velikim promjenama' u njegovom timu tokom ljetnog prelaznog roka.

Kloppa zbunilo pitanje novinara: Šta vam zapravo znači ‘obnova’? Da deset igrača ode, a deset dođe?

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp smatra da neće biti potrebe za ‘velikim promjenama’ u njegovom timu tokom ljetnog prelaznog roka.

Liverpool ima dosta problema ove sezone, definitivno je jasno da neće odbraniti titulu u Engleskoj, a upitno je osvajanje i drugih trofeja.

Čak 12 igrača tima sa Anfielda ima 28 ili više godina, od kojih su devetorica standardni prvotimici. Zbog toga je novinare zanimalo da li Klopp planira da ‘obnovi’ tim kada se sezona završi.

„Šta zapravo znači obnova? Da 10 igrača ode, a novih 10 dođe? Znam na šta ste mislili, ali smatram da nije vrijeme za velike promjene“, rekao je Klopp.

“Prvi tim nije imao mnogo prilika da igra zajedno ove godine. Ali naravno, neke promene će se dogoditi. Reagovaćemo u skladu sa situacijom. Nisam siguran šta možemo da uradimo ovog ljeta, ali nešto ćemo pokušati“.

Poslije četiri uzastopna poraza u Premier ligi, Redsi zauzimaju šestu poziciju na tabeli, sa 19 bodova manje od vodećeg Manchester Cityja.

Narednu utakmicu igraće protiv Sheffielda u nedjelju od 20.15.

jurgen kloppliverpool
KOMENTARI

KOMENTARI