Sport Centar

Klopp se nakon pobjede nad Portom raspravljao s novinarom: To je uvreda za kontinent

Liverpool je sinoć sa 2:0 pobijedio Porto i ostao na maksimalnom učinku u Ligi prvaka, pošto ima pet pobjeda na pet mečeva.

Klopp se nakon pobjede nad Portom raspravljao s novinarom: To je uvreda za kontinent

Liverpool je sinoć sa 2:0 pobijedio Porto i ostao na maksimalnom učinku u Ligi prvaka, pošto ima pet pobjeda na pet mečeva.

Jurgen Klopp bio je zadovoljan igrom i rezultatom svog tima, a da na konferenciji za medije nakon utakmice ne bude mirno, pobrinuo se jedan od novinara, koji je optužio Nijemca da je sramno potcijenio Afrički kup nacija nazvavši ga malim turnirom.

“Tokom svoje posljednje konferencije za medije, namjerno ste nazvali Afrički kup nacija „malim turnirom“. Mislim da je to uvreda za igrače, uvreda za navijače, uvreda za ljude i uvreda za kontinent. Mislim da morate da se izvinete”, u dahu je rekao novinar.

“Stani, stani. Sve je u redu, nisam to mislio na taj način. Nisam mislio na taj način, ne znam zašto si razumio na taj način“ odgovorio je Klopp.

Međutim, novinar je bio uporan:

“Poslušao sam konferenciju, to ste rekli. To je mali turnir na afričkom kontinentu. To je ono što ste rekli. Mislim da ste dužni izvinjenje cijelom kontinentu”, rekao je on.

Nisam mislio na taj način”, nastavio je odbranu Klopp i dodao:

“Nije uopšte bila moja ideja da govorim o Afričkom kupu nacija kao malom turniru ili o cijeloj Africi kao malom kontinentu. Ono što sam mislio, jer su ljudi rekli, ako pogledaš cijelu konferenciju, onda si mogao… Ako želiš da razumiješ na pravi način, onda si i mogao razumjeti na pravi način. Rekao sam da nema reprezentativne pauze do marta, a dodao sam… Postoji mali turnir u januaru i nisam mislio mali turnir na način kao što si ti rekao. To je bilo ironično, igra se turnir, veliki turnir, gubimo sve svoje najbolje igrače zbog Afričkog kupa nacija”, objasnio je Klopp.

“Ne bi to rekao u Evropi, ne bi rekao “mali turnir u Evropi”, dodao je novinar, da bi zatim Klopp završio na tu temu:

“Engleski mi nije prvi jezik, ali ako želiš pogrešno da me shvatiš, to možeš svaki put. Ja znam da nikad ne bih razmišljao na taj način. To je to, to nije bila moja namjera, ali ti si napravio nešto od toga, a to nije tako „kul“ da budem 100 posto iskren.”

jurgen klopp
KOMENTARI