Sport Centar

Klopp: Mrzim reprezentativne pauze, da barem igramo sedam dana kasnije

Trener Liverpoola Jurgen Klopp pohvalno je govorio o ekipi Arsenala uoči sutrašnjeg derbija 12. kola Premiershipa.

Klopp: Mrzim reprezentativne pauze, da barem igramo sedam dana kasnije

Trener Liverpoola Jurgen Klopp pohvalno je govorio o ekipi Arsenala uoči sutrašnjeg derbija 12. kola Premiershipa.

Arsenal je u prethodne tri utakmice upisao isto toliko pobjeda, dok je Liverpool upisao poraz, remi i pobjedu.

Nismo ostvarivali dobre rezultate posljednjih nekoliko sedmica. Zbog toga smo u ovoj situaciji. Izgubili smo od West Hama, ali i da smo osvojili bod, ne se ništa značajno promijenilo. Znamo da moramo igrati bolje, da se borimo. Arsenal je jako dobra ekipa, ali igramo na Anfieldu”, reklao je Klopp.

Redsi su trenutno na četvrtoj poziciji, dok su Topnici peti.

“Nije bilo šanse da Arsenal ostane tamo gdje je bio na početku sezone. Bilo je jasno da će se vratiti. Ostvarili su neke nevjerovatne rezultate. Dobri su, ali znaju da su imali sreće u nekoliko utakmica. Nismo iznenađeni što su tu. Ali moramo se pobrinuti da ljudi znaju da smo dobri i mi.”

Bit će to prva utakmica za obje ekipe nakon reprezentativne pauze.

“Mrzim reprezentativne pauze. Ne pomažu nam, pogotovo kada pogledamo spisak ozlijeđenih igrača. Da bar igramo sedam dana kasnije, a ne dva dana poslije.”

Steven Gerrard je nedavno postao novi trener Aston Ville, a tom prilikom je izjavio da bi volio da Klopp zauvijek bude na klupi Liverpoola.

“Ne razmišljam o tome u ovom trenutku, jer je sredina sezone, fokusiran sam na to. Pričao sam o tome više puta. Nisam vidio da ijednog drugog trenera toliko pitaju za ugovor koji važi još dvije i pol godine… Nisam razmišljao o tome, ne razmišljam o tome, sve je kako treba biti. Kad bude gotovo, onda će biti gotovo.”

jurgen kloppliverpool
KOMENTARI