Sport Centar

Klas savladao Bosnalijeka, Javni Servis BiH i Securitas podijelili bodove

Večeras je u dvorani ''Amel Bečković'' u Vogošći odigran jedan susret 10. kola SC Business lige, te zaostali meč 09. kola SC Business lige.

Klas savladao Bosnalijeka, Javni Servis BiH i Securitas podijelili bodove
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras je u dvorani ”Amel Bečković” u Vogošći odigran jedan susret 10. kola SC Business lige, te zaostali meč 09. kola SC Business lige.

Bosnalijek – Klas 4:5 (Mrguda, Memišević, Pećanac, Zukić / Bisić, Zeba x3, Plakalo)

Bosnalijek je odlično otvorio susret, pa su dominantnijom igrom u uvodnim minutama preko Mrgude došli do vodstva od 1:0.

U 10. minutu, momčad Klasa je izvela odličnu akciju nakon koje mrežu Mrgude trese Bisić i svojoj ekipi donosi poravnanje na 1:1.

Pred sami kraj prvog dijela igre, Memišević se najbolje snalazi u kaznenom prostoru gostiju i domaće na odmor odvodi sa prednosti od 2:1.

U drugi dio igre obje ekipe ulaze veoma oprezno, Bosnalije se fokusirao na čuvanje prednosti, dok su gosti iz nekog od dobro isplaniranih napada tražili priliku da dođu do poravnanja.

Jedan od ovih napada u 29. minutu prekida Mrguda i dodaje do Pećanca koji postiže pogodak za visokih 3:1 u korist Bosnalijeka.

Nakon trećeg primljenog pogotka Klas se budi, odnosno njihov ponajbolji igrač, Senahid Zeba, koji u samo dvije minute postiže tri pogotka i Klasu dovodi do nevjerovatnog preokreta i vodstva od 4:3.

Ekipa Bosnalijeka poslije preokreta ipak uspjeva da se sabere i u 38. minutu golom Zukića dolaze do poravnanja, međutim iako se činilo da bi 4:4 mogao biti konačan ishod utakmice, Klas je odmah nakon izvođenja lopte sa centra krenuo u akciju, koju golom završava Plakalo i tako postavlja konačnih 5:4 u korist gostiju.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Ražanica, Memić, Bašić, Zukić, Bekan, Hasanović, Kapičija, Pećanac, Memišević, Avdić, Alihodžić, Pinjić.

Klas: Vrtić, Hrvić, Kadušić, Boloban F., Boloban Ed., Plakalo, Kapo, Bisić, Čavčić, Ćurevac, Kurić, Alić, Dovadžija, Muminhodžić, Ramić, Sultanić, Zeba, Trnka.

09. KOLO

U zaostalom susretu 09. kola desete sezone SC Business lige, sastali su se Javni Servis BiH i Securtitas.

Ekipa Javnog Servisa BiH je povela preko Ćeske na kraju prvog dijela igre, da bi sredinom drugog poluvremena Bunar i Dagić Securitasu donijeli preokret. Međutim, konačan rezultat od 2:2 postavio je Ljuca u posljednjem minutu susreta

Javni Servis BiH – Securitas 2:2 (Ćesko, Ljuca / Bunar, Dagić)

Javni Servis BiH: Pamuk S., Tešanović, Ćesko, Pamuk A., Varnica, Ljuca, Lefko, Kuljanin O., Karaman, Holjan, Bašić, Pazelja, Kuljanin M., Paovac.

Securitas: Buljugija, Begić, Sibalo, Pašić, Čolić, Dagić, Hrvat, Bunar, Šoljić, Hadžić, Klačar.

Večerašnje mečeve sudili su Amir Omerbašić i Deni Ćatibović

09. kolo10 kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI