Sport Centar

Klara Mostarac: Poziv u reprezentaciju nakon teške povrede za mene predstavlja veliki uspjeh

Klara Mostarac: Poziv u reprezentaciju nakon teške povrede za mene predstavlja veliki uspjeh

Pomenuta rukometašica je jedna od rijetkih u ovoj selekciji BiH, koja igra van granica naže zemlje. Karijeru je počela u Iskri iz Buogjna iz koje je prije dvije godine prešla u “Lokosice” iz prijestolnice Hrvatske.

“U Zagrebu sam jako zadovoljna, imam lijepo okruženje, prijatelje, klub i školu,to  je bila velika promjena za mene, doći iz malog grada i iz malog kluba u tako veliki grad i jedan veliki klub koji jako puno ulaže u svoje igrače”, rekla je Mostarac na početku razgovora za SCsport.ba.

Srednji bek Lokomotive je naglasila da poziv u reprezentaciju predstavlja jedan veliki uspjeh, pogotovo nakon pauze zbog povrede.

“Poziv za reprezentaciju za mene znači jedan veliki uspjeh pogotovo nakon moje teške povrede i dugog oporavka. To me jako motiviralo da krenem dalje i da sve ono loše što mi se dogodilo ostavim iza sebe. Pripreme su mi jako dobro došle da  testiram sebe i svoje mogućnosti nakon oporavka, koljeno je izdržalo i to znači da se  mogu opustit i uz puno rada i truda  i snažnu želju i volju mogu napraviti velike  rezultate”, bile su riječi Klare Mostarac, koja je dodala:

“Zahvaljujem se  selektoru Suvajcu i treneru Blažu koji su me  pozvali na okupljanje. Moja očekivanja su velika naravno kao i svakoj igračici, a to su   dobri rezultati u klubu, naravno i u reprezentaciji, ali ne treba srljati ide se korak po korak, samo rad i trud mogu ispisat moju budućnost onakvu kakvu sam  sanjala.”

Klara Mostarac je rođena 1998. godine i igra na poziciji srednjeg beka.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI