Sport Centar

Kladionice favorizuju Troickog, Džumhurov adut umor protivnika

Kladionice favorizuju Troickog, Džumhurov adut umor protivnika

Srbijanski teniser je trenutno 29. igrač svijeta, što mu nije najbolji renking karijere, ali je to veliki napredak s obzirom na činjenicu da je donedavno bio pod višegodišnjom suspenzijom od strane ITF-a.

Troicki se vratio još bolji i gotovo u svakoj sedmici bilježi određeni progres, pa će tako našem teniseru biti veoma teško.

Ipak, Džumhur ima šta da traži, posebno na Australian Openu za koji je već pokazao da je jedan od omiljenih turnira. Ne znamo šta možemo očekivati od Sarajlije, pošto je riječ o tek drugom meču nakon više od 2 mjeseca.

Naš teniser je vrijedno radio uoči Australian Opena, a sparing partner mu je bio legendarni Roger Federer koji se nakon gotovo pola godine vraća na teniske terene.

Koeficijenti na ovaj meč su 1.20 – 4.00 u korist Viktora Troickog, ali se nadamo da umor može savladati srbijanskog tenisera pošto je na ATP turniru u Sidneyu igrao sve do danas. Pobjednik ovog meča bi mogao mnogo profitirati, s obzirom da u drugom kolu projektovanog žrijeba bolji iz duela Džumhur-Troicki ide na boljeg iz duela Jesse Duckworth – Paolo Lorenzi.

antonio contenapoli
KOMENTARI

KOMENTARI