Sport Centar

Kikanović: Zvezda mi je pomogla, Zmajevi bi u punom sastavu napravili više

Košarkaš Monaca i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elmedin Kikanović, sa svojim timom će dočekati Crvenu zvezdu u kojoj je proveo, kako kaže, bitnu fazu svoje karijere.

Kikanović: Zvezda mi je pomogla, Zmajevi bi u punom sastavu napravili više

Košarkaš Monaca i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elmedin Kikanović, sa svojim timom će dočekat Crvenu zvezdu u kojoj je proveo, kako kaže, bitnu fazu svoje karijere.

Mnogo pažnje privlači duel drugog kola Eurocupa u kojem će se sastati Crvena Zvezda i Monaco, a bit će to idealna prilika da se Elmedin Kikanović vrati u dvoranu u kojoj je proveo važan dio karijere.

“Bilo je to veliko iskustvo za mene. Sa 18-19 godina dobio sam šansu da igram ABA ligu i Eurocup u klubu sa velikom tradicijom i brojnom armijom navijača. Kao mlad igrač sam se susreo sa pritiskom velikih očekivanja, igrao sam pred najvatrenijim navijačima u Evropi, tako da mi je to pomoglo u daljoj karijeri. Van terena, u Zvezdi sam stekao prijatelje za cijelio život, lijepe su mi uspomene“, ističe Kikanović u razgovoru za Sport Klub.

Bh. košarkaš se dotakao i Zmajeva, te prokomentarisao da li su porazi od Češke i Finske neuspjeh u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

“Teoretski ne, ali praktično smo propustili šansu za historijski plasman na SP. Nažalost, kockice se nisu složile, imali smo dosta problema i u sastavljanju ekipe zbog povreda i neodazivanja igrača – ni u jednom prozoru nismo nastupili u kompletnom sastavu, pa nam se to i obilo o glavu. Na kraju je i selektor Duško Vujošević morao da napusti klupu uslijed zdravstvenih problema, selektor Repeša je došao bukvalno četiri-pet dana pred izuzetno važan u posljednji prozor.

Pa ipak, u tijesnim završnicama smo poraženi od Finske i Češke. Ostale su još četiri utakmice, ali mislim da su šanse izgubljene i da bi mlađi igrači trebalo da dobiju šansu u naredna dva prozora, da osjete kako je to nositi dres reprezentacije BiH, pa da se nametnu za naredne akcije. Osjetljiv je trenutak jer je izmjena sistema, tako da je sljedeće evropsko prvenstvo tek 2021. godine. U punom sastavu vjerujem da bismo ostvarili još dvije-tri pobjede više, ali eto“, zaključio je Kikanović.

crvena zvezdaelmedin kikanovicmonaco
KOMENTARI

KOMENTARI