Sport Centar

Kick boxing: Mahmić i Plazibat specijalni gosti turnira “WAKO Grand Prix BiH”

Deseti međunarodni kick boxing turnir "WAKO Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore bit će održan 24. februara u KSC-u Ilidža.

Kick boxing: Mahmić i Plazibat specijalni gosti turnira “WAKO Grand Prix BiH”

Specijalni gosti turnira bit će bosanskohercegovački reprezentativac Bahrudin Mahmić, osvajač zlatne medalje na posljednjem svjetskom prvenstvu za seniore održanom u Budimpešti, te hrvatski borac Antonio Plazibat, osvajač K1 world GP u Japanu 2017. godine.

Organizator turnira je Kick boxing akademija Ilidža, koju uspješno vodi Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2003. godine i najbolji sportista BiH za 2003. godinu.

– Sretni smo i ponosni da će dva borca koja su obilježila 2017. godinu kada je u pitanju kickboxing i K1, Mahmić u amaterskom kick boxu, a Plazibat u profesionalnom K1, prisustvovati našem turniru, koji će po svim najavama biti jedan od najmasovnijih turnira u regionu – kaže Bašović, te dodaje da će specijalnim gostima Mahmiću i Plazibatu biti uručena posebna priznanja na otvaranju turnira.

“WAKO Grand Prix BiH” se održava svake godine krajem februara, a dosadašnje pripreme i najave obećavaju da će biti jedan od najboljih i najmasovnijih turnira u regionu kada je ovaj sport u pitanju. Na turniru će nastupiti osvajači medalja s evropskih i svjetskih prvenstava, kao i najbolji bh. borci. Očekuje se nastup oko 700 takmičara iz osam zemalja, saopćio je organizator.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Ilidža i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, a ulaz u dvoranu bit će slobodan.

antonio plazibatbahrudin mahmicWako Grand Prix BiH
KOMENTARI

KOMENTARI