Sport Centar

Kerim Feriz najbolji igrač 13. kola SC Business lige, promjena na listi strijelaca

U 13. kolo SC Business lige su tri registrovane službenim rezultatom, dok je odigrano pet utakmica iz kojih smo birali najbolju šestorku ovog kola.

Kerim Feriz najbolji igrač 13. kola SC Business lige, promjena na listi strijelaca
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

U 13. kolo SC Business lige su tri registrovane službenim rezultatom, dok je odigrano pet utakmica iz kojih smo birali najbolju šestorku ovog kola.

Na golu najboljeg tima ovog kola našao se Ersin Mrguda iz momčadi Bosnalijeka, koji je u meču sa DDC MLS-om bio fenomenalan i tako svojoj ekipi pomogao da dođe do trijumfa od 3:1.

Kerim Kadrić je protiv BH Telecoma bio glavna karika igre Tržnica Sarajevo, te je uz jedan pogodak dodao i dvije asistencije što ga je uvrstilo u najbolju četvorku kola.

ZAMM mC/Liga Bez Briga je u odličnom susretu savladao momčad Vodovoda i Kanalizacije, a kao najbolji pojedinac ovog meča označen je Edin Mujezinović.

Telemach i Pokop su u derbiju kola odmjerili snage, a Operateri su zahvaljujući partiji koju je pružio Edin Lemezan stigli do vrijednog trijumfa od 7:3.

Bazen Otoka je na krilima Vedada Deljkovića i Kerima Feriza sa 6:2 savladao Securitas. Deljković je na ovom meču upisao gol i asistenciju, dok je Feriz imao dva pogotka i isto toliko asistencija, ali i nekoliko fenomenalnih poteza čime je zasluženo ponio epitet igrača 13. kola SC Business lige.

TIM 13. KOLA SC BUSINESS LIGE

1. Ersin Mrguda (Bosnalijek)
2. Kerim Kadrić (Tržnice Sarajevo)
3. Vedad Deljković (Bazen Otoka)
4. Edin Lemezan (Telemach)
5. Edin Mujezinović (ZAMM mC/Liga Bez Briga)
6. Kerim Feriz (Bazen Otoka)

IGRAČ 13. KOLA SC BUSINESS LIGE

Kerim Feriz (Bazen Otoka)

LISTA STRIJELACA

1. JASMIN LIGATA – 37 POGODAKA (ZAMM MC/LIGA BEZ BRIGA)
2. ARMIN IMAMOVIĆ – 18 POGODAKA (TRŽNICE SARAJEVO)
3. EDIN LEMEZAN – 18 POGODAKA (TELEMACH)
4. ĐORĐE LACKANOVIĆ – 16 POGODAKA (ADDIKO BANK)
5. ADI BOROVINA – 15 POGODAKA (BH TELECOM)
6. SEDIN LJUCA – 15 POGODAKA (JAVNI SERVIS BIH)
7. ALMIR ČARDAKLIJA – 13 POGODAKA (BH TELECOM)
8. MAHIR DŽAFO – 13 POGODAKA (BH POŠTA)
9. EMIR PLEH – 13 POGODAKA (POKOP)

Vrijedi istaći da će se ove godine uručivati čak šest individualnih nagrada. Naime, pored standardnih nagrada – NAJBOLJI IGRAČ, NAJBOLJI STRIJELAC i NAJBOLJI GOLMAN, ove godine će se dodijeliti i još tri nagrade, odnosno zbog pravila o igračima sa strane, uvedene su sljedeća individualna priznanja – NAJBOLJI IGRAČ-UPOSLENIK, NAJBOLJI STRIJELAC-UPOSLENIK i NAJBOLJI GOLMAN-UPOSLENIK.

sc businesss ligatim . 13 kola
KOMENTARI

KOMENTARI