Sport Centar

Kodro: Uramit ću dres u kojem sam debitovao za Athletic i igrao protiv Barcelone

Kenan Kodro je sinoć upisao debitantski nastup za Athletic iz Bilbaoa, i to u remiju (0:0) protiv velike Barcelone.

Kodro: Uramit ću dres u kojem sam debitovao za Athletic i igrao protiv Barcelone

Kenan Kodro je sinoć upisao debitantski nastup za Athletic iz Bilbaoa, i to u remiju (0:0) protiv velike Barcelone.

Reprezentativac BiH je ušao minut prije kraja regularnog dijela susreta i tako postao jedini fudbaler sa ovih prostora koji je zaigrao za klub čije boje mogu braniti isključivo igrači rođeni u Baskiji (Kodro se rodio u San Sebastianu).

Nakon susreta, za Athletic TV je izrazio vlastito oduševljenje nastupom za svoju novu ekipu, kao i ovacijama kojima je pozdravljen prilikom ulaska u igru.

“Veoma sam zahvalan treneru i veoma sretan zbog reakcije navijača. On mi je rekao da uvijek trčim prema lopti, da se trudim i pomognem ekipi. Zaista sam želio da upišem debi i, iskreno, očekivao sam da će se to desiti tek na narednoj utakmici, protiv Huesce. Sada moram nastaviti naporno raditi kako  bih opravdao povjerenje trenera i navijača”, istakao je Zmaj.

Iako je igrao protiv jednog od najboljih timova današnjice, Kodro nije zamijenio dres ni sa jednom zvijezdom iz Barcelone nakon meča. Objasnio je šta će uraditi sa njim.

“Ovo je za mene bio poseban dan koji nikad neću zaboarviti. Zbog toga namjeravam uramiti ovaj dres”.

Ukratko je analizirao i samu utakmicu.

“Ovo je bio veoma dobar nastup cijele ekipe. Bod protiv Barcelone uvijek je dobar rezultat. Imali smo priliku i pobijediti, ali bod je svakako dobar.”

Ističe kako se uspješno privikava na novu sredinu i ekipu.

“Adaptiranje na novi tim uvijek zahtjeva vremena, ali ovo je dobra grupa ljudi. Mnoge igrače sam poznavao i prije dolaska. Mnogo godina su zajedno i meni olakšavaju mnoge stvari od prvog dana. Radujem se svakom novom treningu, želim pokazati zbog čega sam doveden. Znam da nosim broj koji je ranije nosio Toquero. On je poseban igrač, navijali ga ovdje pamte po dobrom. Nadam se da ću doprinijeti klubu poput njega”. 

athletic bilbaobarcelonakenan kodro
KOMENTARI

KOMENTARI