Sport Centar

Kek o Dinamu: Ne namjeravam iz dana u dan objašnjavati šta i kako, potpisat ću novi ugovor

Sjajni slovenački stručnjak Matjaž Kek posljednjih se dana po ko zna koji put spominje kao novi trener zagrebačkog Dinama.

Kek o Dinamu: Ne namjeravam iz dana u dan objašnjavati šta i kako, potpisat ću novi ugovor

Sjajni slovenački stručnjak Matjaž Kek posljednjih se dana po ko zna koji put spominje kao novi trener zagrebačkog Dinama.

Navodno je Kek mogući nasljednik Damira Krznara na klupi hrvatskog prvaka, a Kek trenutno kao selektor predvodi selekciju Slovenije. Prema pisanju slovenačkih medija, Kek bi se preselio u Zagreb, a njega bi na klupi reprezentacije Slovenije naslijedio Robert Prosinečki.

Kek je u intervjuu za slovenski sportski list Ekipa SN otkrio što je istina i ponovio da mu ugovor sa Slovenijom ističe krajem novembra.

Tvrdi da će potpisati novi.

“Ako me već pitate, onda ne mogu reći nešto drugo nego ono što sam kazao nakon utakmice i završetka kvalifikacija. Doista nije potrebno ponavljati iz dana u dan. Zna se kad mi ističe ugovor, a onda će biti potpisan novi. I što se mene tiče, priča će se nastaviti. Ako će netko drugi nešto promijeniti, na to ja ne mogu utjecati, to morate njega pitati”, rekao je Kek pa nastavio:

“Trenutno je činjenica da moj ugovor s Fudbalskim savezom Slovenije još nije istekao, ističe na kraju mjeseca. Sve ostalo je isto kao i kad sam o tome javno govorio. Nije bilo promjene, ništa se novo nije dogodilo. Moje razmišljanje nije ništa drugačije nego što je bilo tada. Ponavljam da ne namjeravam iz dana u dan objašnjavati što, zašto i kako. Neko će napisati ovo, drugi će napisati ono, u Hrvatskoj će neko dodati nešto svoje. Kako je neko plasirao vijest da Slovenija više nema selektora jer mi je ugovor već istekao? To nije istina. A ako nekome nije pošteno barem provjeriti činjenice, što ću i kome onda objašnjavati?”

Na kraju je zaključio:

“Nisam toliko lud da ne znam što je uspjeh, a što neuspjeh. Objektivnost je, međutim, sasvim druga stvar. Kao i ciljevi. Od prvog dana govorim i naglašavam da naši ciljevi moraju biti najviši! Ako nisu, vi ste gubitnik. U potpunosti se slažem s tim. Pritom mi je, naravno, jasno da svatko može naglas reći što bi napravio, kako bi reagirao, kako bi to napravio. Živimo u demokratiji, svatko ima pravo na svoje mišljenje.”

gnkdinamozagrebmatjaz kekslovenija
KOMENTARI