Sport Centar

Kazazić: Pružit ću maksimum i dostojno predstaviti BiH, nemam problema s pritiskom

Bosna i Hercegovina na predstojećim Paraolimpijskim zimskim  igrama, od 9. do 18. marta u Pjongčangu, imat će jednu predstavnicu - alpsku skijašicu Ilmu Kazazić.

Kazazić: Pružit ću maksimum i dostojno predstaviti BiH, nemam problema s pritiskom

Bosna i Hercegovina na predstojećim Paraolimpijskim zimskim  igrama, od 9. do 18. marta u Pjongčangu, imat će jednu predstavnicu – alpsku skijašicu Ilmu Kazazić.

Devetnaestogodišnja Sarajka u Južnu Koreju putuje s ispunjenom paraolimpijskom normom, a nastupit će u disciplinama slalom i veleslalom, u kategoriji inalitditeta LV3.

Delegacija BiH ukupno će brojati četiri člana. Pored Ilme Kazazić u timu će još biti njen trener Leon Svetlin, ljekar Mirsad Muftić, te generalni sekretar POKBiH u ulozi šefa misije Osman Hadžić.

Po riječima bh. paraolimpijke, iza nje su teške i zahtjevne pripreme za ovako prestižno takmičenje.

– Pružit ću svoj maksimum kao bih ostvarila što bolji rezultat i osvojila neko pristojno mjesto za BiH. Do sada na svim velikim takmičenjima, kao i onim nižeg ranga, nisam osjećala pritisak i bez ikakvih problema sam se nosila s tim. Nadam se da će tako biti i na ovom velikom događaju i da ću dostojno predstavljati BiH – kazala je Kazazić.

Trener bh. paraolimpijke Leon Svetlin izrazio je zahvalnost Paraolimpijskom komitetu BiH na podršci u relizaciji zahjevnog paraolimpijskog ciklusa.

– Cilj nam je bio da na Paraolimpijske igre odemo sa što većim brojem takmičara, ali s obzirom na to da su se kriteriji pooštrili prihvaćeni su isključivo takmičari s ispunjenom paraolimpijskom normom, koju je jedino ostvarila Ilma Kazazić. Nadam se da ćemo u Južnoj Koreji uspjeti napraviti očekivani rezultat. Dobru formu Ilma je pokazala je na posljednjim utrkama Evropskog kupa u Holandiji i Austriji i realno možemo očekivati plasman među 10 takmičarki svijeta. Nadam se da, ukoliko ne izostane podrška u narednim godinama, taj rezultat može biti i na najvišem nivou i biti među najboljim – kazao je Svetlin.

Na Igrama će učestvovati 550 sportista iz 42 zemlje.

Paraolimpijski tim BiH u Južnu Koreju putuje 6. marta. Dva dana kasnije u Paraolimpijskom selu bit će podignuta zastava BiH.

Ceremonija otavranja igara na programu je 9. marta, a zatvaranja 18. marta.

ilma kazazicparaolimpijske igre pjongcang
KOMENTARI

KOMENTARI