Sport Centar

Karačić: Utakmica je bitna kako za Široki, tako i za nas

Karačić: Utakmica je bitna kako za Široki, tako i za nas

Vitežani su itekako svjesni činjenice da ih, nakon teške domaće utakmice protiv Radnika, očekuje isto tako teška utakmica protiv ekipe sa samoga vrha tabele, ekipe Širokog Brijega:

“Znamo da je ovo izuzetno bitna utakmica kako za nas tako i za Široki. Mi pred ovu utakmicu imamo mnogobrojnih problema, međutim, svaki klub u određeno vrijeme dođe u probleme zbog izostanka nekolicine prvotimaca. Prethodno kolo nam je stvorilo dodatne probleme, izgubili smo utakmicu protiv Radnika te ostali bez nekolicine standardnih igrača. Znamo da ne možemo računati na Jevtića, Šantića i Fajića, međutim raduje nas povratak Jusufbašića i Sadikovića, igrača koji su dugo vremena bili povrijeđeni. Široki Brijeg je kiksao na svom terenu, tako da je ovo  i za njih bitna utakmica. Međutim, uz svako poštovanje njihovih rezultata, njihove ozbiljnosti, kluba, njihove individualne kvalitete kojom raspolažu u igračkom kadru, vjerujem da ćemo doći do onoga što želimo“, istakao je trener Karačić.

Ono što raduje jeste i činjenica da se, nakon ozljede, u ekipu vratio Armin Kapetan koji se nada da će u subotnjem susretu uspjeti doći do boda ili tri:

“Oporavio sam se i hvala Bogu za sada nemam nikakvih problema, na treningu radim maksimalno. Što se tiče naredne utakmice, teško je reći nešto novo o Širokom što već ne znamo, a to je da su kvalitetna ekipa, da imaju kvalitetne pojedince i sigurno da nas očekuje teška utakmica. Međutim, kao što je šef rekao, mi imamo svoju računicu, svaki bod nam je zlata vrijedan i svakako da će bilo koji rezultat, bilo da donosi bod ili tri, puno značiti. Ono što mogu reći za sebe i svoje suigrače jeste da radimo maksimalno na treninzima, da izgaramo za svaku loptu i da će tako biti i na utakmici. Nadam se da će nam ta odlučnost i borbenost u svakom trenutku utakmice donijeti rezultat i da ćemo se na kraju radovati.“

Jedan od standardnih prvotimaca NK Vitez, koji iz utakmice u utakmicu pokazuje kako zaslužuje mjesto među prvih jedanaest jeste Ivan Tirić:

“Sigurno da nas očekuje teška utakmica, na teškom terenu i protiv jakog protivnika, ali mi ćemo, kao i svaku drugu utakmicu, ići na pobjedu i bilo koji pozitivan rezultat protiv ekipe kao što je Široki Brijeg predstavljat će za nas uspjeh.”

Utakmica se igra u subotu na Gradskom stadionu u Vitezu, s početkom od 13.00 sati.

dan nezavisnosti bihterry stotts
KOMENTARI