Sport Centar

Karačić: Premijer liga nije čista divljina, navijači Zrinjskog su daleko najbolji u BiH

U novom izdanju A1 Nogometnog Podcasta, bio je hrvatski trener Branko Karačić.

Karačić: Premijer liga nije čista divljina, navijači Zrinjskog su daleko najbolji u BiH

U novom izdanju A1 Nogometnog Podcasta, bio je hrvatski trener Branko Karačić.

Kao igrač bio je odlična desetka, a kao trener je poznat kao pravi znalac i nogometni romantik. U BiH je vodio Zrinjski, Široki Brijeg i Vitez, a sa Mostarcima je 2014. godine osvojio i titulu prvaka.

Voditelj je u jednom trenutku Karačiću postavio pitanje o Premijer ligi BiH, konstatirajući da se često govori kako je u BiH “divljina”.

“Nije čista divljina, međutim, sigurno da je ogromna razlika u odnosu na HNL. Mnogo razloga ima za to. Znate sami kakva je politička situacija, a infrastruktura im je katastrofalna. Osim Zenice i Pecare, tereni su daleko ispod uvjeta igranja profesionalnog nogometa. Drugo, autoceste. Od Bijeljine do Širokog morate 8 sati putovati. Dragi su mi uspjesi iz BiH, gdje sam sa Zrinjskim bio prvak. Tada smo imali ekipu za četvrto ili peto mjesto. Onda smo pobijedili Široki pet ili šest kola prije kraja, to nas je probudilo i usmjerilo dalje”, priča Karačić koji je dotakao i hercegovačkog derbija između Zrinjskog i Širokog.

“To je jedno veliko rivalstvo. Rekao bih kao Dinamo-Hajduk u hrvatskim razmjerima. Nema tu da će neko nekome dati. Široki je vodio 2:0, a mi smo na kraju pobijedili. Ultrasi, navijači Zrinjskog su daleko najbolji navijači u bh. ligi”, smatra 59-godišnji stručnjak.

Kompletan razgovor možete pogledati OVDJE.

branko karacichskzrinjskinksirokibrijeg
KOMENTARI

KOMENTARI

UDARNA BRIGADA
Gost

Čuj to, “crnokošuljaši” znači najbolji u BiH 🤔
DA, ALI SAMO KAD JE U PITANJU “KIĆENJE FAŠIZMOM” I OSTALOM VRSTOM “NECIVILIZACIJE”, JER TU SU ČAK U RANKINGU MEĐU ” PRVIMA” U
EVROPI 🤣🤣
Prvi su “kad je krenut na Bošnjaka”, a sa druge strane duša jim “svojatat” Bosnu, Bošnjastvo i sve što je Bosansko da bi ga na kraju krajeva “hrvatiziranjem” to označili svojim!
E žalostna mu majka po takom “parametru” 😂

👊⚜👊

Mehmed
Gost

Nabijem tebe seljobercino I Zrinjskog.. M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz

wpDiscuz