Sport Centar

Kane u Cityju donosi pometnju na tržištu: Zamjena stiže iz Barce, zvijezda napušta Građane?

The Sun, medij koji ne važi za relevantnije u Velikoj Britaniji, jutros je izazvao veliku buru u javnosti objavom da je 'pao dogovor' oko Harryja Kanea, a mediji su već počeli pisati o tome šta bi to moglo značiti u svjetskom fudbalu.

Kane u Cityju donosi pometnju na tržištu: Zamjena stiže iz Barce, zvijezda napušta Građane?

The Sun, medij koji ne važi za relevantnije u Velikoj Britaniji, jutros je izazvao veliku buru u javnosti objavom da je ‘pao dogovor’ oko Harryja Kanea, a mediji su već počeli pisati o tome šta bi to moglo značiti u svjetskom fudbalu.

Najbolji napadač Premier lige i jedan od najboljih na svijetu, prema navodima Suna, preći će u Manchester City za 187 miliona eura, čime bi postao drugi najplaćeniji fudbaler ikada, poslije Neymara.

No, dok neko od ozbiljnijih izvora ne potvrdi istinitost informacije, mediji su se uveliko raspisali šta bi odlazak Kanea mogao donijeti novo na transfer pijaci.

Tako bi prva ‘žrtva’ u Manchester Cityju bio Bernardo Silva. Jasno je da kod Pepa Guardiole ne bi mogli svi igrati, a u ofanzivnom redu gužva bi bila nezapamćena, posebno jer se spominje i Jack Grealish. Tako bi Portugalac morao napustiti Građane.

Istovremeno, i Tottenham bi se dao u potragu za zamjenom Kanea, iako će biti gotovo nemoguće nadoknaditi gubitak koji ostaje odlaskom kapitena Engleske i najboljeg strijelca i asistenta Premier lige u prošloj sezoni.

Izbor bi, navodno, pao na Antoinea Griezmanna, ofanzivca Barcelone čiji se odlazak sa Camp Noua već neko vrijeme intenzivno pominje.

antoine griezmannbarcelonabernardo silvaharry kanemanchester citytottenham
KOMENTARI

KOMENTARI