Sport Centar

Kane je prošle sedmice stigao do velikog dostignuća, a sutra Džeko ima šansu da učini isto u Seriji A

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, imat će poseban motiv u duelu protiv Parme koja se igra sutra.

Kane je prošle sedmice stigao do velikog dostignuća, a  sutra Džeko ima šansu da učini isto u Seriji A

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, imat će poseban motiv u duelu protiv Parme koja se igra sutra.

Džeko je tokom svoje karijere u Seriji A, u koju je stigao 2015. godine, postigao najmanje jedan pogodak protiv svakog tima s kojim je igrao, izuzev Parme, prenosi Faktor.

To znači da je Džeko bio strijelac protiv 26 ekipa od 27 kojima se suprotstavio, a za veliko dostignuće potreban mu je još pogodak protiv Parme.

Sutrašnji duel, koji se igra na Olimpicu sa početkom u 21:45, bit će idealna prilika za Džeku da dođe do ovog velikog dostignuća, ali i pomogne Vučici da izađe iz krize koja je kulminirala sa tri vezana poraza u vrlo kratkom periodu (Milan, Udinese i Napoli).

Zanimljivo, prije manje od sedam dana Harry Kane je uspio postići pogodak protiv Sheffield Uniteda, jedinog tima koji mu je ‘nedostajao’ da upotpuni kolekciju postizanja golova protiv svakog rivala u Premier ligi (29 od 29). Sada je naš kapiten pred sličnim izazovom, samo u italijanskoj Seriji A.

edin dzekoharry kaneitalijaparmaRomaserija atottenham
KOMENTARI

KOMENTARI