Sport Centar

Kamenar: Atmosfera na Pecari je bila vrhunska, Zrinjski mora pucati na sami vrh

Karlo Kamenar, 27-godišnji hrvatski veznjak, jedno je od pojačanja Zrinjskog u ljetnom prelaznom roku.

Kamenar: Atmosfera na Pecari  je bila vrhunska, Zrinjski mora pucati na sami vrh

Karlo Kamenar, 27-godišnji hrvatski veznjak, jedno je od pojačanja Zrinjskog u ljetnom prelaznom roku.

Kamenar je za Plemiće debitovao u prvom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega na Pecari (1:1).

“Veoma sam sretan što sam debitovao za klub kao što je Zrinjski. Dojmovi su malo pomiješani jer mislim da smo malo više zaslužili pobjedu nego domaćin Široki. Mislim da smo dominirali većim dijelom utakmice”, rekao je Kamenar za Zrinjski TV, dodavši:

“Nakon dugo vremena navijači su ponovo tu. Bila je vrhunska atmosfera, posebno sa strane naših navijača. Ovim putem im se zahvaljujem što su došli u tako velikom broju. Nadam se da će nas podržavati i u idućim utakmicama”.

Kamenar je bio i mlađim kategorijama Dinamo Zagreba, a nakon toga igrao je za nekoliko klubova u Hrvatskoj. Posljednji angažman imao je mađarskom Mezokovesdu.

“Prošao sam nogometnu školu Dinama, gdje sam bio sve do juniora. Od trećeg ranga u Hrvatskoj došao sam do 1. HNL. Bio pola godine u Mađarskoj. Nisam prošao pripreme s klubom i odlučili smo da trebam nastaviti negdje drugo. Vidio sam Zrinjski kao novu priliku. Osjećaj je dobar. Prošao sam pripreme sa ekipom. Nadam se dobrim rezultatima i igri”, kazao je 27-godišnji fudbaler.

Kamenar može igrati na više pozicija u veznom redu.

“Moja pozicija je vezni. Nije bitno da li je naprijed ili nazad. Najbolje se osjećam u centrali”, istakao je Kamenar, koji je pratio neke utakmice Premijer lige BiH:

“Pratio sam neke utakmice jer uvijek imaš neke saigrače koji su igrali s tobom, pa odu negdje u drugi klub. Sada, da sam pratio neke druge utakmice drugih klubova – nisam”.

Za kraj govorio je o ambicijama mostarskog kluba.

Klub kao što je Zrinjski mora pucati na najviša mjesta. Naš cilj je borba za sami vrh”, rekao je Kamenar.

hskzrinjskikarlo kamenar
KOMENTARI