Sport Centar

Kakva je sudbina Begovića: Vlasnik Trešnjica najavio da jedna od najljepših priča nije došla do kraja

Tim koji je od 'provalije' koja vodi u amaterski engleski fudbal u rekordnom roku stigao do Premier lige, Bournemouth, ispao je iz elite i mnogi smatraju da je to kraj jedne prelijepe priče.

Kakva je sudbina Begovića: Vlasnik Trešnjica najavio da jedna od najljepših priča nije došla do kraja

Tim koji je od ‘provalije’ koja vodi u amaterski engleski fudbal u rekordnom roku stigao do Premier lige, Bournemouth, ispao je iz elite i mnogi smatraju da je to kraj jedne prelijepe priče.

Sa vrlo malo ulaganja tokom godina izvan Premier lige, Bournemouth je prelijepim napadačkim stilom igranja stigao do elite i tu se zadržao pet godina.

Prije početka sezone niko nije smatrao da će tim ispasti, pošto se nije dovodio u takvu situaciju u godinama iza nas, ali se na kraju desilo da je jedan bod nedostajao hrabrim Trešnjicama da izbore opstanak.

Nakon svega, mnogi misle da je došao kraj prelijepe priče. U klubu, koji je 11. po vrijednosti u Engleskoj, sigurno ima materijala čak i za one najkvalitetnije klubove Premier lige, pa će Vitality stadion biti odličan ‘izlog’ za sve.

Ipak, rukovodstvo Bournemoutha odlučilo je da je povratak u Premier ligu primarni cilj za narednu sezonu, te da će, uz trenera i kreatora svega Eddieja Howea, ostati i veliki broj klupskih zvijezda.

Vlasnik kluba Maxim Demin otkrio je kako su zvijezde i dalje budućnost kluba.

“Naši najkvalitetniji igrači su i dalje budućnost kluba. U proteklih pet godina stvorili smo i razvili mladu i talentovanu ekipu sa internacionalnim iskustvom za koju vjerujem da će napraviti uspjeh u Championshipu”, najavio je ruski biznismen.

U redove Bournemoutha nakon završetka obaveza sa Milanom trebao bi se vratiti i bosanskohercegovački golman, Asmir Begović. No, sudbina Zmaja i dalje nije poznata, odnosno kakvi su planovi Bournemoutha i Milana s njim.

asmir begovicbournemouth
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz