Sport Centar

Kajkut najavio povlačenje: Volio bih da na kraju karijere podignem pehar s Borcem

Napadač Borca Saša Kajkut je na društvene mreže postavio fotografiju ekipe Borca koja je igrala u subotu protiv Spartaka iz Subotice, a u kojoj je bio i on, te stavio komentar "Last Dance" (posljednji ples).

Kajkut najavio povlačenje: Volio bih da na kraju karijere podignem pehar s Borcem

Napadač Borca Saša Kajkut je na društvene mreže postavio fotografiju ekipe Borca koja je igrala u subotu protiv Spartaka iz Subotice, a u kojoj je bio i on, te stavio komentar “Last Dance” (posljednji ples).

Na taj način najavio je da će mu predstojeća sezona biti posljednja u karijeri, što je potvrdio u izjavi za EuroBlic.

“Mislim da je dosta. Naigrao sam se fudbala, zahvaljujući njemu sam proputovao Evropu i svijet, upoznao mnogo ljudi, stekao prijatelje. Iduće godine punim 37 i tada će biti vrijeme da se povučem”, poručio je Kajkut.

A odlazak bi, kaže, bio najljepši sa osvojenim trofejom.

“Zaista bih volio da na kraju igračke karijere podignem pehar sa Borcem, šampionski ili u Kupu BiH. To bi bio najljepši odlazak. Mislim da ovaj tim može to da ostvari, dobro je što nismo mnogo mijenjali igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu u kojoj smo obezbijedili učešće u Evropi. Atmosfera je odlična, kolektiv je svima nama na prvom mjestu i na tome možemo da gradimo optimizam”, dodao je Kajkut.

On je u četvrti put u svom klubu, dres Borca svakako mu je najdraži, a kaže da mu je bilo lijepo u svim ostalim sredinama.

“Već nekoliko puta sam rekao da se nijedan drugi klub ne može porediti s Borcem, za njega se igra srcem, dok su ostali posao. Ne bih posebno izdvajao neki drugi klub, jer sam imao sreću da igram za dobro organizovane kolektive i zaista nosim lijepe uspomene iz svih sredina. Ako bih već morao da izdvojim nešto to bi sigurno bio period u zeničkom Čeliku, kao i dvije godine u Grčkoj, gdje sam igrao za Veriu i Kerkiru”, završio je iskusni napadač.

Kajkut je pored navedenih timova igrao još za Kozaru, hrvatske timove Karlovac, Zadar i Pomorac, moldavski Sheriff Tiraspol, azerbejdžanski Baku, South Chinu iz Hong Konga, te Krupu, Zrinjski i Željezničar.

fkboracsasa kajkut
KOMENTARI

KOMENTARI

Mehmed.... M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz..
Gost
Mehmed.... M.U.S.V.D.G Forza Velezzzz..

Nemoj pricat gluposti. Ko zna gdje bi zavrsili da vam onaj govnar Alen Saranic neprikinu prventstvo. Ispali bi iz lige. Postena zvijezda bi ostali. Vi ste visi duznici od Celika…

Trica
Gost

Karinu ces ti podic neciju

wpDiscuz