Sport Centar

Kadetkinje BiH savladale juniorke i osvojile Handball Cup 2016

Kadetkinje BiH savladale juniorke i osvojile Handball Cup 2016

Utakmica je od samog početka donijela vrlo dobar rukomet. Igralo se gol za gol sa nekoliko sjajnih akcija na obje strane. Kod kadetske reprezentacije izdvajale su se Nikolina Čutura i Ena Kostić, dok su kod juniorki u fazi napada raspoložene bile Dragana Boro i Edina Demić.  Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću kadetske selekcije od 13:12.

Početak drugog poluvremena, donosi sličnu igru na terenu, ritam igre je bio isti, sve do 40 minute, kada kadetkinje prave seriju od 3:0 na krilima Marije Gudelj i Nikoline Čuture. Pomenuta mini serija kadetkinja kao da je zbunila naše juniorke, koje su u par navrata brzopleto rješavale napade. Admira Zvekić je sredinom drugog poluvremena, svojim golovima držala juniorsku selekciju u igri, ali raspucana Čutura i fenomenalna Gudelj, u 50. minuti odvode kadetsku selekciju na +4. U 52. minuti Dea Vuković smanjuje na-3, da bi u narednom napadu kadetkinja, Jovana Ilić sjajnim golom vratila +4 (27:23). Do kraja duela juniorke prave još nekoliko grešaka što kontrama kažnjavaju Marija Gudelj i Iva Vučić za konačnih 30:24. Najefikasnija u ovoj utakmici bila je kadetska reprezentativka Nikolina Čutura sa deset golova, Marija Gudelj je dodala devet, dok su se kod juniorki izdvojile Admira Zvekić sa šest i Dragana Boro sa pet golova.

Dvorana: Bilmišće   Gledatelja: 150  Sudije: Haris Hadžikadunić/Kemal Vidimlić Delegat: Vladimir Zeljko

BiH U18 reprezentacija (A): Gligorević, Selimović, Milas, Čutura 10, Ćurić 1, Gudelj 9, Kraljević 1, Kremenović, Kostić 3, Tintor, Sladaković, Marković, Pašović, Starčević, Ilić 3, Mikulić, Zeljko 1, Vučić 1, Kartal, Džakmić Selektor: Vladimir Suvajac, Pomoćnik: Kristijan Blaž

BiH U20 reprezentacija: Gudelj, Huskić, Šumelj Mar.., Zvekić 6, Vuković, 3, Demić 4, Boro 5, Šumelj Mat., Nosić 2, Halebić 1, Imširović, Smajović, Srna, Bašić, Osmanović 3, Selektor: Nermin Đana, Pomoćnik: Zvjezdan Tomić

Ovome dodajmo da je treće mjesto na turniru zauzela U18 reprezentacija BiH B- tim, dok je četvrto mjesto pripalo kombinovanoj ekipi ŽRK Vitez/Čelik Junior.

Današnji turnir je dokazao da ženski rukomet u BiH ima svjetlu budućnost i da sa češćim turnirima sličnog tipa i okupljanjima mlađih selekcija za par godina možemo igrati ozbiljnu ulogu u ženskom seniorskom rukometu na međunarodnoj sceni.

aba ligamilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI