Sport Centar

Južnokorejanci: Krpić uživa u borbi sa protivnicima, ali jedna stvar bi mogla predstavljati problem

Dok se još uvijek čeka nastavak južnokorejskog prvenstva, koje je odloženo zbog pandemije korona virusa, mediji u ovoj zemlji bave se raznim temama, a jedna od njih je i koji strani fudbaleri bi mogli "zasjati" ove sezone u K ligi.

Južnokorejanci: Krpić uživa u borbi sa protivnicima, ali jedna stvar bi mogla predstavljati problem

Dok se još uvijek čeka nastavak južnokorejskog prvenstva, koje je odloženo zbog pandemije korona virusa, mediji u ovoj zemlji bave se raznim temama, a jedna od njih je i koji strani fudbaleri bi mogli “zasjati” ove sezone u K ligi.

Južnokorejanci smatraju da je Sulejman Krpić, koji je u januarskom prelaznom roku prešao iz Željezničara u Suwon, jedan od fudbalera koji bi mogli “zasjati” ove sezone.

“Budući da prošle sezone nijedna igrač osim Adama Taggarta nije postigao dvicifren broj pogodaka, Suwon je doveo Krpića. Karakterističan je za napadače iz istočne Evrope. Ima idealnu fizičku građu i uživa u borbama sa svojim protivnicima”, pišu Južnokorejanci, te su naveli šta bi moglo biti problem bh. napadaču:

“Nije se nigdje dugo zadržao, osim u domaćem prvenstvu, tako da prilagođavanje može biti najveći problem. Potrebno je prvo riješiti problem prilagođavanja i maksimizirati prednosti, a ne smanjiti nedostatke, kako bi se ispunila očekivanja”.

Krpić je iz mlađih kategorija Orašja otišao u Dinamo, a zatim je nastupao za drugi tim LASK-a. Uslijedio je povratak u matični klub iz kojeg je otišao u Sarajevo, te je još igrao za Metalac, Slobodu, AIK, Tractor i Željeničar.

sulejman krpicsuwon samsung bluewings
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz