Sport Centar

Juventus namjerava prodati četiri fudbalera kako bi doveo Higuaina

Juventus namjerava prodati četiri fudbalera kako bi doveo Higuaina

Taj je iznos potreban kako bi se aktivirala oktupna klauzula koju Higuain ima u svom ugovoru i od koje predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis ne odustaje. Odnosno, možda bi smanjio taj iznos za neki drugi klub, ali za Juventus nema popusta. Ako se u Torinu žele pojačati Higuainom, onda znaju koliko trebaju platiti.

Na izlaznoj listi našla su se četiri igrača od kojih Juventus namjerava zaraditi 80-ak miliona eura. Za Simonea Zazu i Danielea Ruganija u Torinu žele dobiti po 25 miliona eura, Roberto Pereyra je procijenjen na 18, a Mauricio Isla na 10 miliona.

Za sve pomenute fudalere njih postoje ponude koje se kreću oko tih iznosa, a ako bi se tome dodalo i 30 milionna eura, koje je Juventus dobio od Reala za Alvara Moratu, onda bi to bilo i više nego što košta Higuain.

Doduše, nije Argentinac jedini igrač za ovaj prijelazni rok. Juventus je već angažovao našeg  Miralema Pjanića za 32 milona eura te Medhija Benatiju kojeg će na ime posudbe platiti tri miliona eura tako da bi talijanski prvak ipak bio u minusu ako bi se realizirali svi nabrojeni transferi. No, svejedno bi Juventus nakon svega izašao kao veliki pobjednik.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI