Sport Centar

Juve, Real i Barca zajednički udaraju na UEFA-u: Neodgovorno bi bilo u finansijskoj krizi napustiti našu misiju

UEFA je najavila sankcije za Real Madrid, Juventus i Barcelonu zbog činjenice da još nisu istupili iz Superlige, a sada je stigao i 'kontranapad' na krovnu kuću evropskog fudbala.

Juve, Real i Barca zajednički udaraju na UEFA-u: Neodgovorno bi bilo u finansijskoj krizi napustiti našu misiju

UEFA je najavila sankcije za Real Madrid, Juventus i Barcelonu zbog činjenice da još nisu istupili iz Superlige, a sada je stigao i ‘kontranapad’ na krovnu kuću evropskog fudbala.

U zajedničkom saopštenju za javnost, tri evropska i svjetska velikana su najavila kako će se Superliga kad-tad oformiti.

“Klubovi osnivači primali su i i dalje primaju neprihvatljivi pritisak i prijetnje od strane trećih lica kako bi povukli predloženi projekat (prim.aut Superligu) i shodno tome odustali od svog prava da daju konkretne prijedloge kroz konstruktivni dijalog. To je nepodnošljivo sa pravne tačke i pravda je već sada na strani Superlige nalažući FIFA i UEFA da se uzdrže da preduzmu bilo kakvu akciju koja bi na bilo koji način mogla prejudicirati ovu inicijativu u toku njenog nastanka”, stoji u saopštenju i dodaje se:

“Potpuno smo svjesni različitosti mišljenja povodom ideje Superlige, shodno tome, morali smo da razmislimo o razlozima koji do toga dovode. Spremni smo da preispitamo prvobitni predloženi pristup. Međutim, bili bismo krajnje neodgovorni, ako bismo, svjesni potreba i ekonomske krize fudbalskog sektora, napustili misiju pružanja efikasnih i održivih egzistencijalnih pitanja koja prijete fudbalskom sektoru”.

barcelonajuventusreal madridSuperligauefa
KOMENTARI

KOMENTARI

Suljo
Gost

Ko vas je tjerao da dajete velike plate igračima pogotovo na Real mislim.Svaki obican igrač zaradjuje minimalno 100 hiljada sedmicno a ne zna nabacit loptu kako treba.Do 2010 se igrao fudbal a sad se samo vrte milioni.Nisu ludi da Vam to dozvole jer ce Vasa Superliga dokosuriti fudbal!!

wpDiscuz