Sport Centar

Jurgen Klopp se pokajao zbog izjave o Juventusu, a zatim prebacio pritisak na PSG

"Ko je favorit za osvajanje Lige prvaka? Juventus je bio moj favorit prije sezone, ali očito ne gledam toliko talijanski nogomet i nije mi jasno kako nije 10 bodova ispred drugoplasiranog u Serie A. Imaju najširu ekipu koju sam vidio u životu", rekao je nedavno menadžer Liverpoola Jurgen Klopp.

Jurgen Klopp se pokajao zbog izjave o Juventusu, a zatim prebacio pritisak na PSG

“Ko je favorit za osvajanje Lige prvaka? Juventus je bio moj favorit prije sezone, ali očito ne gledam toliko talijanski nogomet i nije mi jasno kako nije 10 bodova ispred drugoplasiranog u Serie A. Imaju najširu ekipu koju sam vidio u životu”, rekao je nedavno menadžer Liverpoola Jurgen Klopp.

Kloppove riječi poslužile su italijanskim medijima da dodatno kritiziraju Juventusovog trenera Maurizija Sarrija što italijanski prvak ove sezone izgleda neuobičajeno loše. Zbog toga se Klopp pokajao uoči večerašnje utakmice protiv Atletico Madrida.

“Ponekad ne razmislim prije nego progovorim. Tada se ovo dogodi. Nisam htio staviti Maurizija pod pritisak, ne služim se takvim igricama. Moje riječi su izvučene iz konteksta, nisam htio to napraviti kolegi, jako poštujem Maurizija”, rekao je Klopp pa se našalio.

“Najveći favorit za Ligu prvaka je PSG, pa neka sad oni budu pod pritiskom.”

jurgen kloppjuventusliga prvakaliverpoolmaurizio sarripsg
KOMENTARI

KOMENTARI