Sport Centar

Juniori Sarajeva sretni nakon osvajanja Kupa: Zasluženo smo odbranili trofej

Juniori Sarajeva sretni nakon osvajanja Kupa: Zasluženo smo odbranili trofej

Trener juniorske ekipe, Sanjin Alagić, istakao je svoje zadovoljstvo osvajanjem novog trofeja.

“Sretni smo i lijep je osjećaj nakon osvajanja prvog trofeja u sezoni. Ponosan sam na naše momke, jer smo u jednom kratkom vremenskom periodu imali i utakmicu protiv Željezničara, te nismo imali dovoljno vremena za odmor. Naši momci su pokazali karakter, samopouzdanje, te su odigrali dobru utakmicu i donijeli trofej našem klubu.”, kazao je Alagić, osvrnuvši se na dobre uslove za igru u Trening centru Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH, gdje se odigrala finalna utakmica.

“Organizacija samog finala je bila na zaista visokom nivou, na čemu se zahvaljujemo NS/FS BiH, koji se maksimalno potrudio da sve bude besprijekorno.”

Alagić je istakao i svoju zahvalnost rukovodstvu kluba na podršci kluspkoj Akademiji.

“Rukovodostvo kluba je obezbijedilo sve što je u njihovoj mogućnosti da imamo kvalitetne uslove za rad i veliku podršku pružaju Akademiji kluba, te naši rezultati nisu plod slučajnosti.”

Strijelac prvog gola na jučerašnjoj utakmici, Elvedin Herić, također se osvrnuo na finalnu utakmicu protiv Širokog Brijega.

“Presretan sam nakon što smo uspjeli da odbranimo naslov pobjednika Kupa, što nije bilo nimalo lako. Ostvarili smo naš zacrtani cilj i čestitam svojim kolegama. Uložili smo svoj maksimum u ovoj utakmici, pokazali smo da smo bolji tim od Širokog Brijega i zasluženo smo odbranili trofej.”, kazao je Herić.

Drugi gol na utakmici postigao je Hamza Čataković, koji je tako svojim petim golom u takmičenju riješio pitanje kome će pripasti trofej osvajača Kupa.

“Utakmica protiv Širokog Brijega bila je izuzetno teška, ali smo odigrali dobro i zasluženo pobjedili. Nakon gola bilo je lakše igrati, a u drugom poluvremenu smo uspjeli postići još jedan gol i riješiti pitanje pobjednika. Sretan sam zbog svog gola i čestitam mojim saigračima i trenerima za zasluženom osvajanju trofeja.”, rekao je Čataković.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI