Sport Centar

Juniori Andore došli do historijskog rezultata

Juniori Andore došli do historijskog rezultata

Juniori Andore su danas remizirali sa Farskim Ostrvima u trećem kolu kvalifikacione grupe 11 za odlazak na Euro 2016. Andora je u ovom meču povela golom Nazara u petoj minuti, da bi Olsen izjednačio u 75. minuti utakmice. Od 86. minute, Andora je igrala sa igrčem više nakon isključenja Stromstena, ali do kraja nije blo promijene rezultata.

Ovim bodom obje selekcije su završile takmičenje u prvoj rundi kvalifikacija, a interesantno da je ovo prvi bod za juniorsku selekciju Andore (U-19) u njenoj historiji. Do ovog meča u kvalifikacijama za Euro odigrali su 54 utakmceiu ubilježili sve poraze, a nakon današnjeg duela imaju omjer od jednog remija i 54 poraza.

Zanimljivo je da ostale mlađe selekcije Andore imaju upisanu pobjedu u kvalifikacionim ciklusima, pa tako U-17 selekcija ima omjer od jedne pobjede, pet remija i 39 poraza, dok U-21 tim ima omjer jedne pobjede tri remija i 32 poraza, dakle u globalu sve selekcije Andore u mlađim uzrastima imaju učinak od dvije pobjede, osam remija i 125 poraza.

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI