Sport Centar

Jović oprostio Čeliku 30.000 KM: Nisam mnogo razmišljao nakon razgovora s Robijašima

Igor Jović, Beograđanin sa adresom u Austriji, nekoliko mjeseci tokom prošle sezone obavljao je ulogu pomoćnog trenera u NK Čelik.

Jović oprostio Čeliku 30.000 KM: Nisam mnogo razmišljao nakon razgovora s Robijašima

Igor Jović, Beograđanin sa adresom u Austriji, nekoliko mjeseci tokom prošle sezone obavljao je ulogu pomoćnog trenera u NK Čelik.

Zenički klub mu je, kao i mnogim drugima, donedavno dugovao veći iznos novca. Na koncu je FIFA presudila u korist ovog stručnjaka i naložila Čeliku da izmiri sve obaveze prema njemu.

Jović je dio duga ipak oprostio i to svotu od 30.000 KM, što je potvrdio u razgovoru za SCsport.

“Možda nisam tradicijom vezan, ali emotivno i srcem jesam. Čelik je klub koji ima tradiciju i koji ima dušu. Puno toga sam prošao za ta mjeseca, prvo kao pomoćni trener, a kasnije i šef stručnog štaba. Najlakše je naplatiti presudu i ugasiti klub. Za mene bi to bila čista ludost, da moje ime bude povezano sa bilo kakvim negativnim kontekstom na račun NK Čelik, ja to ne bih sebi nikad dozvolio”.

Naglašava kako se pokušavao dogovoriti sa tadašnjim rukovodstvom kluba.

“Ja sam se svo vreme borio da ne dođe do suda, ali na žalost tada nisam imao kome da se obratim u klubu, ni za kakva pitanja. I kada bih vam rekao da sam u tom periodu dva puta dolazio iz Austrije u Zenicu na razgovor i da oba puta niko od tadašnje Uprave se nije udostojio da razgovara sa mnom onda vam je sve jasno. Poslije svega, u kontakt sa mnom su stupili Robijaši, neko ko se od srca i do posljednjeg atoma snage bori za njihov voljeni klub i njegovo opstanak… Nakon razgovora nisam mnogo razmišljao i naravno da sam izašao klubu ususret zbog njih i zbog samog Čelika, kako bi izašao iz ove veoma teške situacije u kojoj se trenutno nalazi”.

Jović ističe kako će period na Bilinom polju pamtiti i po lijepim stvarima.

“Naša sreća je što smo u tom trenutku imali stvarno sklop prije svega veoma dobrih momaka i profesionalaca koji su i pored teške situacije davali sve od sebe, a isto tako smo i mi razumjeli njih i na taj način im prilazili i motivisali ih. Isto je ogromna sreća je što smo u tom trenutku imali kapitena Salčinovića, koji je svojim autoritetom pomagao da se sve unutrašnje stvari u ekipi ne osjete prema medijima i javnosti. Mogu da kažem da mi je bila čast da sam mogao da treniram takvog igrača i takvu osobu, kao i sve ostale momke u tom trenutku koji su bili dio ekipe”.

Ipak, protiv nekih stvari se treneri i igrači nisu mogli boriti…

“Za bodove smo uskraćeni zbog neodigravanja utakmice protiv Željezničara na Grbavici. Utakmica je registrovana s 3:0 za domaće, a zatim i izrečena dodatna kazna Čeliku oduzimanjem tri boda. Da se to tako nije odigralo Čelik bi danas bio još u Premijer ligi BiH. Sve su to događaji koji su prethodili ovoj situaciji u kojoj se sada nalazi Čelik. Da se radilo samo o terenu, skoro siguran sam da bi se Čelik borio za Evropu. Mnogo je važno kako je klub postavljen, u profesionalnom fudbalu teren nije jedino mjerilo…”

igor jovicnkcelik
KOMENTARI