Sport Centar

Jovanović: U Premijer ligi BiH se igra agresivnije i intenzivnije nego u Srbiji, što me iznenadilo

U najavi meča sa Radnikom, dugogodišnji prvotimac Partizana, a sada član Borca Marko Jovanović uporedio je elitni fudbalski rang u BiH sa onim u Srbiji, istakavši da je premijerligaško takmičenje interesantnije od superligaškog, u kojem se, kako je rekao, ''sve unaprijed zna''.

Jovanović: U Premijer ligi BiH se igra agresivnije i intenzivnije nego u Srbiji, što me iznenadilo

U najavi meča sa Radnikom, dugogodišnji prvotimac Partizana, a sada član Borca Marko Jovanović uporedio je elitni fudbalski rang u BiH sa onim u Srbiji, istakavši da je premijerligaško takmičenje interesantnije od superligaškog, u kojem se, kako je rekao, ”sve unaprijed zna”.

Danas, kako prenosi Mondo, na konferenciji za novinare pred susret sa ekipom Mladosti, danas je dvije lige, ali na drugačiji način, uporedio još jedan bivši član beogradskih crno-bijelih a trenutno stub odbrane kluba iz Platonove ulice Marko Jovanović, koji je značajan trag u Humskoj 1 ostavio u periodu od 2007. do 2011. godine. Boje Partizana branio je i u drugom dijelu sezone 2015-16.

U Srbiji se dosta ekipa brani na 20 metara od gola, mnoge ekipe na taj način pokušavaju da dođu do nekog boda. Pričamo o ekipama koje nisu poput onih najjačih, kao što su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina… Ovdje u BiH nije tako. Igrali smo, na primjer, protiv Veleža koji je u tom trenutku bio u donjem dijelu tabele, ali se nije branio već nas je napao visoko. U Premijer ligi BiH ima dosta kontakta, igra se agresivnije nego u Srbiji što me je iznenadilo. Ne možeš kao kod nas da primiš loptu, da si miran i čekaš ‘pet minuta’ na pas. Jednostavno, u bh. ligi je sve to intenzivnije, tako da koncentracija mora da bude veća”, naveo je Jovanović.

Osim Borca i Partizana, Jovanović je nastupao za Wislu iz Krakova, Voždovac, Bnei Yehudu i AE Larisu.

MARKO JOVANOVIĆ

fkboracbanjalukamarko jovanovic
KOMENTARI

KOMENTARI

East side
Gost

Ne rise matere ti

wpDiscuz