Sport Centar

Jovanović smiruje euforiju u Srbiji, a ima poruku za Hrvate: Bili ste u finalu, ali smo mi prvaci svijeta

Nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović prezadovoljan je uspjehom Orlova i plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali smatra da euforija u ovom trenutku nije potrebna.

Jovanović smiruje euforiju u Srbiji, a ima poruku za Hrvate: Bili ste u finalu, ali smo mi prvaci svijeta

Nekadašnji reprezentativac Srbije Milan Lane Jovanović prezadovoljan je uspjehom Orlova i plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Kataru, ali smatra da euforija u ovom trenutku nije potrebna.

Srbija je slavila na gostovanju Portugalu 2:1 i obezbijedila plasman na Mundijal što je razgalilo cijelu naciju, pa i Jovanovića, koji je priznao da nije ravnodušan na uspjeh svog državnog tima.

“Dijelim utisak svih ljudi iz Srbije, u velikom stilu smo otišli u Katar. Rezultatski i cjelokupan sadržaj, sve je bilo izvrsno. Uvijek sam protiv euforije, više sam za mirnoću i da se ne zaustavljamo na ovome”, rekao je Jovanović na početku priče za B92.

Pohvalio je igru Srbije naglasivši da je Piksijev tim tokom cijelih kvalifikacija igrao na vrhunskom nivou.

Na impresivan način smo pobijedili Portugal, ali i igrali cijele kvalifikacije. Napadački, disciplinovano, kvalitetno, a na sve to i smireno, ležerno, uz potpunu kontrolu meča u Lisabonu. Nije bilo panike, imali smo tehničku dominaciju u posjedu, a sve je pratio rezultat na kraju”, naveo je on.

Velike, možda i najveće zasluge, popularni Lane pridaje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.

“Morao je neko ko je veliki autoritet, on je broj jedan u Srbiji. Prošao je sve kao igrač, cijeli svijet, sa šmekom, karakterom, napravio je situaciju da mu igrači vjeruju. Postavio je sistem da se igra napadački, na gol više i sa visokim presingom. Čekali smo toliko dugo, a kad smo posljednji put igrali sa dva napadača? Kad smo poslednji put bili ovako atraktivni”, naveo je bivši reprezentativac Srbije.

Ističe da Srbija može da se nada uspjehu u Kataru, ali da ne bi trebalo da svi upadaju u euforiju, a čini se da se upravo to i dešava ovih dana jer počinju stizati nestvarne najave pohoda na titulu šampiona svijeta.

“Moraš da vjeruješ ako želiš da uspiješ. Momci su to uradili u Portugalu, protiv jedne od najvećih selekcija svijeta. Međutim, ne smemo time da se zadovoljavamo i upadamo u euforiju. Kada smo tako nešto uspjeli u Lisabonu, što ne bismo ponovili protiv nekih drugih velikih reprezentacija? Hajde ne mora baš najjači Brazil, ali protiv Argentine i drugih velikih selekcija, što da ne?! Ovakva Srbija može sa njima”, naveo je on dodajući da ne bi već sad trebalo govoriti o polufinalu, iako takvi ciljevi treba da se postavljaju.

Uporedio je Piksija sa nekadašnjim selektorom Srbije Radomirom Antićem, pa poželio da Stojković sa njegovim izabranicima popenje na krov svijeta.

Istakao je zanimljivu opservaciju da bi Srbija bez Dušana Tadića i Aleksandra Mitrovića bila u rangu selekcija nižeg kvaliteta.

Otkrio je šta redovno priča prijateljima iz Hrvatske, a Hrvatima je poslao jednu zanimljivu poruku.

“Govorim mojim prijateljima iz Hrvatske ‘Vi ste igrali finale, ali imate komšije koji su bili evropski i svjetski šampioni’. Mi smo sa omladincima uspjeli to, oni su stigli do finala sa A timom. To je dobar argument, to nama pripada. Sve do sada djeluje dobro, ali ne bih da se poredimo sa Hrvatima. Neka se sve vidi u Kataru”, zaključio je popularni Lane.

milan jovanovicsrbija
KOMENTARI