Sport Centar

Jose Mourinho: Ono nije bio penal, ne razumijem ni sudiju ni VAR sobu

Jose Mourinho je u analizi za TALKsport govorio sumnjivom jedanaestercu kojim je Engleska u produžecima savladala Dansku sa 2:1 i plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

Jose Mourinho: Ono nije bio penal, ne razumijem ni sudiju ni VAR sobu

uJose Mourinho je u analizi za TALKsport govorio sumnjivom jedanaestercu kojim je Engleska u produžecima savladala Dansku sa 2:1 i plasirala se u finale Evropskog prvenstva.

Sterling je u šesnaestercu pao nakon veoma blagog kontakta s Maehleom, a sudija Makkielie je dosudio penal. Poslije konsultacija s VAR sobom nije ni išao gledati snimak.

Schmeichel je odbranio Kaneov udarac, ali se lopta opet odbila engleskom napadaču koji je iz drugog pokušaja poslao svoju reprezentaciju u finale protiv Italije.

“Nisam siguran da želite čuti ono što ću vam reći”, počeo je portugalski stručnjak, a zatim nastavio:

“Međutim, reći ću ono što sam vidio. Možda vam se neće svidjeti… Ono nije bio penal! Bolja ekipa je pobijedila, Engleska je fantastična i zasluženo je u finalu, ali ono nikad neće biti penal. Ne razumijem odluku sudije, posebno na ovom nivou i u polufinalu Eura. Još manje razumijem odluku sudija iz VAR sobe da ne reagiraju. Kao nogometni zaljubljenik sam sretan što je Engleska u finalu, ali i tužan načinom na koji je to izboreno. Ne znam kako će sudija zaspati nakon ovog”.

danskaengleskaevropsko prvenstvo 2020jose mourinho
KOMENTARI

KOMENTARI