Sport Centar

Još dva kola do kraja regularnog dijela ABA lige: Parovi play-offa i dalje velika misterija

Utakmicom između Budućnosti i Mornara (93-88) sinoć je kompletirano 20. kolo ABA lige, ali ovaj epilog nije donio previše razjašnjenja u pogledu parova polufinala play-offa.

Još dva kola do kraja regularnog dijela ABA lige: Parovi play-offa i dalje velika misterija

Utakmicom između Budućnosti i Mornara (93-88) sinoć je kompletirano 20. kolo ABA lige, ali ovaj epilog nije donio previše razjašnjenja u pogledu parova polufinala play-offa.

Jedino što je sada sigurno jeste da Crvena zvezda ne može dalje od trećeg mjesta i najvjerovatnije će aktuelni regionalni šampion sa te pozicije ući u play-off.

Za očekivati je i da Partizan u naredna dva kola odbrani prvo mjesto, s obzirom da ima lakši raspored od Budućnosti, ali ako Podgoričani slave u Ljubljani u sljedećem kolu, ne treba u potpunosti odbaciti ni smjenu na vrhu.

Crno-bijeli trenutno imaju samo pobjedu više od Budućnosti i ostaje im da pobjedama u naredna dva kola tu prednost i održe, a taj posao bi im olakšala i Cedevita Olimpija, ukoliko na svom terenu savlada Podgoričane. U tom slučaju Partizan bi mogao i da izgubi jednu od naredne dve utakmice (Mega kod kuće i Cibona u gostima).

Djeluje, dakle, da je gotovo izvjesno da će se na prva tri mjesta, redom, naći Partizan, Budućnost i Crvena zvezda.

To znači da je na vidiku prvi polufinalni par, a to su prošlogodišnji finalisti Budućnost i Crvena zvezda, s tim što bi Podgoričani sada imali prednost domaćeg terena.

Najveća enigma je ko će završiti na četvrtom mjestu i tako se izboriti najvjerovatnije za duel sa Partizanom u polufinalu.

Za mjesto broj 4 bore se Mornar, Cedevita Olimpija i Primorska. Sve tri ekipe imaju skor 12-8, ali najbolji međusobni skor u tom eventualnom krugu imali bi Barani.

Cedevita ima bolji skor od Primorske, slovenački tim bolji skor od Mornara, a Mornar bolji skor od Cedevite:

Mornar vs Cedevita 2-0 koš razlika +8
Primorska vs Mornar 1-1, +3
Cedevita vs Primorska 1-1 +20

Mini-tabela:

Mornar 6 bodova, koš razlika +5
Primorska 4 boda, koš razlika -17
Cedevita Olimpija 2 boda, koš razlika +12

Cedevita Olimpija ima i najtežeg protivnika u sljedećem kolu i ako tu ne uspije savladati Budućnost, onda bi dodatno porasle šanse Primorske i Mornara.

Trenutno je najrealnije da Mornar dobije oba meča, pa onda Cedeviti ne bi bile dovoljne ni dvije pobjede. Jasno je i da timu iz Kopra neće biti lako u Zadru, s obzirom da se domaćin bori za opstanak, pa sve ”miriše” na dvoboj Partizana i Mornara.

21. kolo:

Igokea – Cibona
Mornar – Krka
Zadar – Primorska
FMP – Crvena zvezda
Cedevita Olimpija – Budućnost
Partizan – Mega Bemax

22. kolo:

Cibona – Partizan
Primorska – Igokea
Krka – Cedevita Olimpija
Mega Bemax – Mornar
Budućnost – FMP
Crvena zvezda – Zadar

ABA LIGA

kkbuducnostkkcedevita olimpijakkcrvenazvezdakkmornarkkpartizankkprimorska
KOMENTARI

KOMENTARI