Sport Centar

Jones: Svaki put kad dođem ovdje osjećam se voljeno, puno mi znači podrška bh. navijača

Na oduševljenje navijača, sa reprezentacijom na Eurobasket u Španiju putuje Jonquel Jones, koja će uz Maricu Gajić i Milicu Deuru biti okosnica našeg tima.

Jones: Svaki put kad dođem ovdje osjećam se voljeno, puno mi znači podrška bh. navijača

Na oduševljenje navijača, sa reprezentacijom na Eurobasket u Španiju putuje Jonquel Jones, koja će uz Maricu Gajić i Milicu Deuru biti okosnica našeg tima.

Jones, inače jedna od najboljih košarkašica svijeta, u intervjuu za BH basket govorila je o tome kako je prihvaćena u Bosni i Hercegovini, kao i o uzbuđenju pred nastupe koji očekuju bh. reprezentaciju. S druge strane, svi koji imaju priliku raditi i sarađivati sa Jones, za nju imaju samo riječi hvale.

Radi se o vrhunskoj profesionalki koja je vrlo srdačna i susretljiva, a uprkos činjenici da je u društvu najboljih na svijetu, veoma čvrsto stoji na zemlji.

Kakav je osjećaj ponovo biti u reprezentaciji BiH?

“Osjećaj je dobar. Sviđaju mi se ove djevojke i ove dame. Drago mi je da sam ovdje”.

Jesu li Vam saigračice nedostajale?

“Da, definitivno jesu. Sezonu u WNBA sam dobro startala i bilo je teško otići, ali zbog ljudi ovdje sve je malo lakše”.

Slijedi Evropsko prvenstvo?

“Sve je u načinu razmišljanja. Ako razmišljate pozitivno i dobro se pripremite, mislim da je onda samo nebo granica za naš tim. Marica i ja znamo da će mnogo pažnje biti usmjereno ka nama, ali uzbuđene smo što ćemo igrati i iskoristiti tu mogućnost.

Koliko će značiti podrška navijača?

“Mislim da će biti predivno. To će nam biti važno. Što je više navijača, osjetite više energije. Znamo da su oči građana cijele države uprte u nas i jedva čekamo da izađemo na teren i odigramo najbolje što možemo”.

Imate li poruku za njih?

“Da, uzbuđeni smo što ćemo grb Bosne i Hercegovine nositi na grudima. Dat ćemo sve od sebe”.

Osvojili ste srca navijača, šta vama znači BiH?

“Veoma mi je važno. Nosit ću državni grb na dresu, nastupit ću i predstavljat ću ih. Svakog puta kada dođem ovdje, osjećam se voljeno. Svi se ljubazno ophode prema meni i to mi je vrlo važno”.

Omiljeno jelo u Bosni i Hercegovini?

“Ćevapi”.

Iza vas je sjajna sezona?

“Veoma mi to znači. Posljednjih nekoliko sezona nisam mogla nastupiti i igrati Euroligu. To je bilo prve godine, a druge je otkazana zbog Covida i sada mi mnogo znači to što mogu ići tamo i pobjeđivati s njima. Volim organizaciju i ljude koji su zaista predivni, kao i historija kluba. WNBA je nešto što sam uvijek znala da mogu raditi. Dajem sve od sebe i zaista je nevjerovatno”.

eurobasket 2021jonquel joneszenska kosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz