Sport Centar

Joachim Low bijesan zbog divljačkog starta napadača Srbije: Mogao bi nekome nogu slomiti

Dobar fudbal, dva gola, mnogo šansi, sve to je ipak palo u senku oštrog i neopreznog starta Milana Pavkova nad Leroyem Saneom pri kraju utakmice Njemačka - Srbija zbog čega je reprezentativac gistujuće selekcije dobio direktan crveni karton.

Joachim Low bijesan zbog divljačkog starta napadača Srbije: Mogao bi nekome nogu slomiti

Dobar fudbal, dva gola, mnogo šansi, sve to je ipak palo u senku oštrog i neopreznog starta Milana Pavkova nad Leroyem Saneom pri kraju utakmice Njemačka – Srbija zbog čega je reprezentativac gistujuće selekcije dobio direktan crveni karton.

Selektor domaćih Joachim Low bio je veoma bijesan zbog divljačkog starta.

“Start je bio ružan. Sljedeći put bi mogao nekome slomiti nogu”, nije krio nezadovoljstvo Low startom napadača Srbije.


Iako Njemačka nije pobijedila ipak nije bio nezadovoljan rezultatom.

“Šteta je što smo primili gol iz prekida. Sami ste vidjeli da smo se teško prilagodili na činjenicu da se rival duboko branio. Nedostajalo nam je hemije, a tek u drugom poluvremenu pojačali smo tempo i stvorili mnogo više prilika, iako nismo bili precizini u završnici. Ova utakmica bi mogla da bude važna stavka u sazrevanju novog tima, u ovom trenutku. Zadovoljan sam mentalitetom mog tima”.

Najbolji igrač Panzera Leroy Sane ipak će moći da se stavi na raspolaganje u prvoj kvalifikacionoj utakmici protiv Holandije, uprkos startu Pavkova.

“Sa strane je to možda izgledalo znatno ružnije nego što je to bio zaista oštar start, ali sve je u redu sa mojim zglobom”.

joachim lowleroy sanemilan pavkovnjemackasrbija
KOMENTARI

KOMENTARI