Sport Centar

Jesenji prvak Prve lige FBiH započeo pripreme za nastavak sezone, stigla i pojačanja

Prozivkom u 14 sati ekipa GOŠK-a iz Gabele započela je pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH.

Jesenji prvak Prve lige FBiH započeo pripreme za nastavak sezone, stigla i pojačanja
FOTO: Facebook/NK GOŠK Gabela

Prozivkom u 14 sati ekipa GOŠK-a iz Gabele započela je pripreme za nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH.

GOŠK u proljetni dio sezone ulazi s “pole” pozicije, pošto je lider ovog ranga takmičenja u bh. fudbalu i prvi favorit za ulazak u Premijer ligu BiH.

Prozivci, koju je održao trener Ivan Bubalo, odazvalo se 28 fudbalera, a istima su se obratili i čelnici kluba.

Trener Bubalo kazao je kakve planove ima za nastavak sezone i što je bilo na ovoj prozivci.

“Na prozivci je bilo uobičajeno i mi smo odradili prve stvari. Ono što je bilo vidljivo je to da smo naglasili da dođu svi sa rezultatima testiranja na korona virus. Nažalost samo jedan od igrača pozitivan na test, a to je Ivan Peko, svi ostali su negativni za sada. Tu imamo novih šest igrača čak i dva-tri momka na probi. Vidjet ćemo ko će od njih tu ostati, a za sada što mogu dodati jeste da smo ostavili kostur ekipe od prošle polusezone i to je najbitnije. Naravno da imamo i par novih pojačanja koja će nam dodatno podići kvalitetu naše ekipe, a nadam se i igre. Koliko sam puta rekao da idemo iz utakmice u utakmicu, jednu po jednu, gol po gol. A što se rezultata tiče mi moramo davati svoj maksimum, a rezultat će doći sam od sebe”, kazao je Bubalo, a prenosi Čapljinski portal.

Zvanično su dosad GOŠK pojačali Stjepan Vego, Neven Vujica i Luka Nižić.

Trener Lavova ističe da se nada da će sezonu okončati na mjestu gdje su završili i jesenji dio polusezone.

“Što se tiče plana priprema za sada smo tu u Gabeli. Prvih 10 dana do turnira koji se održava 5. i 6. februara, a onda ćemo vidjeti kako stvari stoje, možda se okupimo i odemo negdje na par dana, možda do Međugorja ili postoji neka opcija u Trebinje. No, iako ostanemo ovdje imamo sve uvjete i nadam se samo da će nas vrijeme podržati i da ćemo odraditi sve što zacrtamo”, ističe Bubalo.

Prvi ispit fudbaleri GOŠK-a imat će već 14 dana, i to na domaćem terenu, kada će u prvom vikendu februara biti domaćin memorijalnog turnira “Andrija Anković”.

ivan bubalonkgoskgabela
KOMENTARI