Sport Centar

Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate: Kerla u timu sezone litvanske A Lige

Jedan od najzaslužnijih za sjajne rezultate: Kerla u timu sezone litvanske A Lige

Na prvom mjestu Žalgiris je završio sa 94 boda, deset više od drugoplasiranog Trakaija. Od 36 prvenstvenih utakmica, Kerla je odigrao 25, te je postigao dva pogotka. Šest nastupa upisao je u Kupu Litvanije.

Na kraju sezone došla je i potvrda sjajnih partija bosanskohercegovačkog stopera. Kerla je vršten u najbolj tim sezone A Lige za sezonu 2015. Vrijedi istaći da je ovo je našem defanzivcu bio deveti trofej u karijeri. 
  
Kerla je u dosadašnjoj karijeri sa Željezničarom osvojio tri puta Premijer ligu Bosne i Hercegovine, te jedan Kup naše države, a sa Žalgirisom bio je dva puta prvak Litvanije, te osvojio jedan litvanski Kup i dva Superkupa.


Najbolji tim A Lige za sezonu 2015:
A.Vitkauskas („Žalgiris“), D.Česnauskis („Trakai“), S.Kerla („Žalgiris“), L.Klimavičius („Trakai“), A.Švrljuga („Žalgiris“), D.Šemberas („Žalgiris“), M.Kuklys („Žalgiris“), J.Mamajevas („Trakai“), L.PIlibaitis („Žalgiris“), D.Aršakianas („Trakai“), T.Radzinevičius („Sūduva“).

Kao što je potvrdio u nedavnom razgovoru za SCsport.ba, Kerli ističe ugovor sa Žalgirisom, te će prvo odmoriti, a onda razmisliti o nastavku karijere, a nije isključeno da promijeni sredinu.

Mūsų sezonas – emocingame video klipe. Ačiū jums, Žaliai balti!

Posted by FC Vilniaus Žalgiris on 29. Novembar 2015

deni milosevicterry stotts
KOMENTARI