Sport Centar

Jakovljević: Imao sam ponudu norveškog kluba, ali odlučio sam ostati u Zrinjskom

Slobodan Jakovljević za Zrinjski je potpisao u ljeto 2016. godine. Već je u prvoj sezoni osvojio srca navijača, a ljubav između njega i mostarske publike raste iz sezone u sezonu.

Jakovljević: Imao sam ponudu norveškog kluba, ali odlučio sam ostati u Zrinjskom

Slobodan Jakovljević za Zrinjski je potpisao u ljeto 2016. godine. Već je u prvoj sezoni osvojio srca navijača, a ljubav između njega i mostarske publike raste iz sezone u sezonu.

Riječ je o jednom od najboljih odbrambenih igrača u Premijer ligi BiH što je privuklo pažnju i inozemnih klubova. Na kraju ove sezone mu je istekao ugovor s Plemićima i dugo se spominjao njegov odlazak, ali je popularni Slobo na radost svih navijača Zrinjskog odlučio ostati u klubu.

“Tri prelijepe sezone su iza mene i zašto nešto tako lijepo ne produžiti. Dogovorili smo bolje uvjete za mene i nisam imao nikakve dvojbe oko produžetka ugovora. Nisam još službeno potpisao, postoji uvijek mala šansa da se nešto promijeni, ne mogu za sve govoriti da je 100 posto, ali kažem načelno smo se dogovorili tako da ostajem”.

Prije pola godine je imao i jako primamljivu ponudu iz Norveške, ali je ipak ostao u Mostaru.

“Na polusezoni sam imao ponudu norveškog kluba Bodo/Glimt. Željeli su platiti traženu cijenu, nudili su jako dobre financijske uvjete, ali srce me nije vuklo ka njima i ostao sam ovdje u Mostaru. Što se tiče ostalih ponuda, ima ih uvijek, ali nisu to neke velike razlike da se radi toga isplati mijenjati sredinu. Ako bih već išao iz Zrinjskog, moralo bi se raditi o znatno jačoj financijskoj injekciji”, rekao je Jakovljević u razgovoru za portal Jabuka.tv.

Nagrada Kristalnih 11 treću godinu zaredom završila je u njegovim rukama. Riječ je o priznanju koje se dodjeljuje na kraju sezone kada igrači svih premijerligaških klubova biraju najbolje pojedince u sezoni.

“To je velika čast i pečat svega ovoga što sam napravio s klubom u protekle tri godine. Tko bi god rekao da mu nije drago što je u idealnih 11 igrača prvenstva, taj ne bi govorio istinu. Dok god igram nogomet težim ka tim najvišim ciljevima a u njih spada i izbor za Kristalnih 11, to svaki nogometaš želi. Želim se stalno usavršavati, postavljam si veće ciljeve što sa Zrinjskim, što individualne, koje nastojim ispunjavati”, kaže Jakovljević.

Zrinjski je krenuo s pripremama za Evropu, a igračima se predstavio i novi trener Hari Vukas.

“Do sada nisam bio upoznat s radom novog trenera. Prvi utisak koji je ostavio na mene bio je pozitivan. U četvrtak smo nakon kratkog odmora krenuli s pripremama. Bliži nam se Evropa. Trebali bi biti nositelji u prva dva pretkola. Cilj je uvijek proći što dalje u Evropi, nadam se da ćemo barem proći ta dva kola u kojima smo nositelji”, dodaje Jakovljević.

Iz Zrinjskog je otišlo dosta igrača, ali klub nije gubio vrijeme i odmah je tražio zamjene.

“Uprava je odlučila koga želi dovesti. Oni su ih skautirali i vjeruju da mogu doprinijeti našem klubu. Igrao sam protiv Govedarice, Hadžića i Vidovića. Vrijeme će sve pokazati, ali mislim da će dati dobar pečat svemu ovome što dolazi u idućem razdoblju”, smatra Jakovljević.

Sarajevo je u prošloj sezoni prekinulo trogodišnju dominaciju Plemića, a Jakovljević smatra da će sljedeća sezona biti najkvalitetnija do sada.

Znaš kako kažu, teže je obraniti nego osvojiti. Mi smo tri godine branili titulu, ali smo ove nažalost završili na drugome mjestu što je i dalje jako dobar uspjeh. Mislim da će liga ove godine po mom viđenju, a i viđenju mojih suigrača, biti najkvalitetnija do sada. Vratili su se Velež i Borac i sada imamo 12 jako dobrih ekipa, što znači da ćemo igrati derbi za derbijem”, smatra Jakovljević.

PLBiH

hskzrinjskislobodan jakovljevic
KOMENTARI

KOMENTARI