Sport Centar

Jakirović: Sutra me ne zanima ni dojam, samo da prebacimo loptu preko linije

Zrinjski u sutrašnjoj utakmici 31. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Krupu (17 sati).

Jakirović: Sutra me ne zanima ni dojam, samo da prebacimo loptu preko linije

Zrinjski u sutrašnjoj utakmici 31. kola m:tel Premijer lige BiH dočekuje Krupu (17 sati).

Tim povodom, predstavnicima medija na press-konferenciji se obratio šef stručnog štaba Plemića Sergej Jakirović.

“Sigurno da nas zanimaju samo tri boda, uz poštovanje prema ekipi Krupe, koja ovog proljeća igra puno bolje nego jesenas. Pobjedom protiv Radnika su korak bliže opstanku, ali mi moramo gledati naše ciljeve. Poslije ovog kola u srijedu dobili smo još jednu šansu, mada ne ovisimo sami o sebi u ovom trenutku. Moramo napraviti sve da pobijedimo sutra. Čak me ne zanima ni dojam, samo da prebacimo loptu preko linije i da nastavimo raditi stvari koje radimo. Ja sam svjestan da četiri utakmice nismo pobijedili, ja se ne sjećam kad sam imao četiri meča da nisam nikoga pobijedio”, istakao je Jakirović te nastavio:

“Liga je jako zanimljiva i teška, ali uvjeren sam da ćemo se na kraju veseliti. Moram biti pozitivan, moram biti optimista kad vidimo koliko momci daju od sebe, a s obzirom šta se događalo zadnja dva tjedna. Imali smo stvarno teških utakmica, derbija…”

Na pitanje da prokomentariše dosadašnje mečeve i gdje je Zrinjski izgubio ključne bodove, Jakirović je odgovorio:

“S ove distance, sedam zadnjih mečeva, možda je prelomni trenutak bila utakmica protiv Sarajeva. Da smo tada pobijedili došli bismo na dva boda od prvog mjesta i sve bi bilo drugačije… Naravno da smo pokušali da budemo što bliže gore. Niko nije očekivao da će se tako brzo stići Sarajevo. Možda bi se tad sve okrenulo na pozitivnije, hajmo tako reći… Pokušavam raditi najbolje što mogu raditi svoj posao, da budem pošten i dosljedan. Naravno i da sam pogriješio u nekim stvarima”.

fkkrupahskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI

KOMENTARI