Sport Centar

Jakirović: Sarajevu će trebati vremena da posloži neke stvari, nismo bez šansi na Koševu

Sergej Jakirović se nakon pobjedničkog debija na Klupi Zrinjskog nije busao u prsa, ali da je djelovao zadovoljno, da je zadovoljan – to svakako jeste.

Jakirović: Sarajevu će trebati vremena da posloži neke stvari, nismo bez šansi na Koševu

Sergej Jakirović se nakon pobjedničkog debija na Klupi Zrinjskog nije busao u prsa, ali da je djelovao zadovoljno, da je zadovoljan – to svakako jeste.

Dobro je to znati s obzirom da ga sada čeka i prvi derbi – dva u nizu s istim rivalom, Sarajevom.

“I sada, par dana nakon utakmice, isti je dojam – da nam je trebalo petnaestak minuta da uđemo u sigurnu u pas igru”, rekao nam je šef Plemića u razgovoru za Dnevni list, tri dana nakon minimalnih 1:0 kontra Krupe.

“Vidjeli ste u ovom kolu da nitko nikoga nije lagano pobijedio, sve je bilo otvoreno do zadnje sekunde… ja očekujem da će svaka utakmica biti takva – jer se svi za nešto bore”, dodao je pa se osvrnuo na ‘dobro i loše’.

“Sigurno da možemo popraviti neke stvari. Prva je utakmica nakon priprema, ‘ajmo reć da se i traži tih 13-14 igrača koji će iznijeti proljeće. Imamo mi tu još rezerve… a sada me veseli visok presing svih 90 minuta protiv Krupe, intenzitet, jako visok tempo, mogli su ljudi vidjeti kakva je naša ideja. Imali smo šansi, ali morat ćemo biti više koncentrirani, jer neće ih biti u svakoj utakmici”.

A prva važna utakmica – prvenstveni je derbi sa Sarajevom na Koševu…. nakon koje slijedi Kup gostovanje na Koševu. Jakirović je optimističan, možda još i više nakon derbija bez golova Želje i Sarajeva u ponedjeljak večer…

“Mene je iznenadio nizak tempo igre, ali naravno da je bilo oprezno s obje strane. Željo je bio bolji prvo, Sarajevo nakon korekcije u svlačionici drugo poluvrijeme. Bilo bi zanimljivije da je pao gol, da se sve rasplamsa… ali Sarajevu paše remi”, komentirao je pa se dotaknuo hendikepa Sarajeva u vidu odlazaka Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića ove zime.

“Ja vam to gledam kao da je nama otišao Bilbija. Pa naravno da se to vidi, bez obzira koliko širok roster Sarajevo imalo – jer to su strijelci, asistencije, diktiranje igranje… uostalom, ne možeš ti tek tako doći u Tursku, moraš imati kvalitetu. Trebat će im vremena da se po tom pitanju neke stvari poslože, ali ne sumnjam da će doći neki drugi igrači koji će ih zamijeniti, samo je pitanje kada?”

Dakle, Zrinjski na Koševo ide ohrabren viđenim u derbiju? Ili možda ne?

“Sigurno je da je Sarajevo favorit, igraju doma, očekuju tri boda. Ali mi ćemo se ići prezentirati u što boljem svjetlu, iskoristiti šanse koje ćemo kreirati. Ja se samo nadam da ćemo ponoviti energiju protiv Krupe, a sve ostalo… nogomet je to, svaka utakmica je priča za sebe. Normalno da nismo bez šansi.”

fksarajevohskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI

KOMENTARI