Sport Centar

Jakirović: Puno toga će diktirati uslovi terena koji nije na prvoligaškom nivou

Zrinjski je u subotu navečer sa ubjedljivih 3:0 savladao Rudar iz Prijedora, ali nema mnogo vremena za slavlje.

Jakirović: Puno toga će diktirati uslovi terena koji nije na prvoligaškom nivou

Zrinjski je u subotu navečer sa ubjedljivih 3:0 savladao Rudar iz Prijedora, ali nema mnogo vremena za slavlje.

Već u srijedu Plemiće očekuje gostovanje Radniku u Bijeljini, a danas se na konferenciji za medije javnosti obratio trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

“Brzo se šaltamo. Niti se veselit puno, niti ništa. Napravili smo dva regeneracijska treninga, a danas smo analizirali malo Radnik. Pripremali smo se najbolje što možemo, ali puno će toga diktirati uslovi terena koji nije u najboljem stanju. Radnik je na poziciji na kojoj jeste, a imao je zanimljivih utakmica kući. Niko tu nije nešto izdominirao. TUzla City im je dao tri gola, ali im nije pravio toliko problema u igri. Najveća opasnost nam prijeti iz kontri preko Pantelića i Markovića, te iz prekida od Šuberta i Gogića. Napravit ćemo sve da to anuliramo“, rekao je Jakirović.

“Svi igrači osim Bekića su na raspolaganju i imam slatke brige. Ja to malo na klupi rotiram, tako da se neko ne osjeća otpisanim. Od ovih igrača što su se priključili naknadno, još nisu na energetskom nivou da nam mogu pomoći. Ovi koji su tu duže su ispred njih. Igrat ćemo i Kup, pa će biti prilike za sve”, dodao je strateg Zrinjskog, koji je najavio promjene u sastavu. Njih i mora biti budući da je Bekić suspendovan.

“Biće promjena u sastavu. Razmišljam malo i o sistemu, ali vidjećemo ujutro tek. Manje-više 90% sastava se zna.”

Još jednom se osvrnuo na užasno stanje terena u Bijeljini.

“Teren stvarno nije u dobrom stanju i moramo to reći. Ovo što smo vidjeli – to nije dovoljno za prvoligašku razinu. I druge ekipe su tamo igrale i moramo se prilagoditi“, ističe Jakirović.

Govorio je i o trenutnoj situaciji u ligi i na tabeli.

“Nema laganih protivnika ovdje. Svaka utakmica je teška. Doslovno je tako. Malo me Sarajevo iznenadilo jer je prosulo dosta bodova kući i očekivao sam da će biti bliže gore. Dobro je da smo se Tuzla City i mi odvojili. Velež je isto tu, očekivao sam Borac gore, ali i očekujem da će se priključiti. Sad kad se okrene drugi dio prvenstva nas opet očekuju derbiji, ali lakše je igrati kad imate bodova”, rekao je za kraj Jakirović.

Kompletnu konferenciju za medije pogledajte OVDJE!

Utakmica Radnik – Zrinjski igra se u srijedu od 18 sati.

hskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI

KOMENTARI