Sport Centar

Jakirović pred Slovan: Nogomet je prelijepa igra gdje budžeti i imena igrača ne igraju

Sutra od 20 sati se igra historijska utakmica play-off Konferencijske lige između Zrinjskog i Slovana iz Bratislave.

Jakirović pred Slovan: Nogomet je prelijepa igra gdje budžeti i imena igrača ne igraju
FOTO: Facebook/HSKZrinjskiMostar

Sutra od 20 sati se igra historijska utakmica play-off Konferencijske lige između Zrinjskog i Slovana iz Bratislave.

Plemići su danas održali press-konferenciju povodom utakmice, a prisutnima se obratio strateg ekipe iz Mostara Sergej Jakirović.

“Neću ništa otkriti ako kažem da nas čeka jedan jako kvalitetan protivnik, daleko najuspješnija, najbolja ekipa slovačke lige. Velik klub za njihove prilike. Gazda koji puno ulaže u tu momčad”, kazao je u uvodu Jakirović.

“Samo kad vidim roster njihov, kad pogledam gdje su neki igrači sve igrali, onako na prvu nije mi svejedno. Ali nema veze. Zato je nogomet prelijepa igra gdje budžeti i imena igrača ne igraju. Samo u onom trenutku kakav si, tako da naravno da imamo šanse. Igramo s ekipom koja ima 11 reprezentativaca, koji imaju jako dobrog napadaču u liku Greena koji je igrao Premiership, tako da ćemo morati s te strane biti skoncentrisani, fokusirani, oprezni na momente.”

Kazao je da je Slovan pod pritiskom navijača.

“Ono što sam ja vidio u njihovim utakmicama s Olympiacosom, oni su zaslužili proći Olympiacos. To je zato što oni vole igrati s boljim ekipama od sebe, favoritima, to znam. S te strane će im možda biti teže igrati s nama, jer u Slovačkoj svi očekuju da će nas proći i to je na njih pritisak”

“S druge strane mi nemamo šta izgubiti. Želim da moji igrači uživaju. Došli smo do play-offa. Na početku ovih kvalifikacija sam rekao da sanjam da napravimo nešto u Evropi. Polako se to ostvaruje. Imamo veliku priliku generacije da napravimo nešto što nije zabilježeno u bh. nogometu i ja se nadam da ćemo u tome uspjeti u ove dvije utakmice”

Predhodne utakmice je kako kaže teško uspoređivati sa ovom.

“Teško je to upoređivati. Svaka momčad ima svoje prednosti i mane. Ja sam rekao do sada da je Sheriff bio najzahtjevniji, ali sada kad pogledam posebno utakmicu u Konstanayju, pogotovo drugo poluvrijeme, vidi se da tu ima kvalitete. U dvije utakmice moraš biti uspješniji, bolji, moraš biti namazaniji od protivnika, da imaš sreće u određenim trenucima kao što smo mi imali u Kazahstanu. Valjda smo tu sreću negdje i zaslužili, kao što smo ispali od Sheriffa. Slovan je sigurno u rangu Sheriffa, ako ne i bolja momčad, organizovanija, u smislu uigranosti i s te strane će nam biti teže”, zaključio je Jakirović.

segej jakiroviczrinjski
KOMENTARI