Sport Centar

Jakirović: Očekuje nas teška utakmica, vidi se ruka trofejnog Musemića

Zrinjski u zadnjem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Tuzla Cityju, a Plemići su u velikoj borbi za plasman u Evropu.

Jakirović: Očekuje nas teška utakmica, vidi se ruka trofejnog Musemića

Zrinjski u zadnjem kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje Tuzla Cityju, a Plemići su u velikoj borbi za plasman u Evropu.

Sergej Jakirović, trener mostarskog kluba, ističe da njegovu ekipu očekuje teška utakmica, iako za Tuzla City ovaj susret nema rezultatski značaj.

“Čeka nas teška utakmica protiv ekipe koja nas je pobijedila u Mostaru i koja ima samo dva poraza u ovom dijelu sezone. Znamo šta je ulog. Mi moramo ići na pobjedu od prve sekunde, uz svo poštovanje prema Tuzla Cityju”, rekao je Jakirović, te je dodao:

“Ako mislimo gajiti nadu za plasman u Evropu moramo pobijediti i osluhivati sa drugih terena rezultate. Vidjet ćemo na kraju šta je. Volio bih da se oprostimo pobjedom. Šteta je što prvenstvo završava, jer smo podigli formu i igru, efikasni smo. Možemo s te strane žaliti. Ja sam svjestan da je ovo jedan proces od kada smo mi došli i ja vjerujem da će, kako god ovo završi, iduće ljeto biti još bolje.”

Jakirović u ovom susretu može računati na sve igrače osim povrijeđenog Miljana Govedarice.

“Nije veći pritisak veći sada nego ranije. Ne možeš igrati u Zrinjskom, ako se ne možeš nositi sa pritiskom. To je jasno. Uvijek se očekuje pobjeda i dobra igra. Dat ćemo sve od sebe i ispuniti zahtjeve koje se dogovorimo. I uživati, zato što je sport plemenit i treba uživati u svakom trenutku”, dodao je trener mostarskog kluba.

Trener Zrinjskog istakao je da u Tuzla Cityju ima mnogo opasnih fudbalera, a posebno je pohvalio i trenera Husrefa Musemića.

“Naravno da imaju puno opasnih igrača. Od Mišića, Doffa, Badjija, Ubiparipa… Crnkić i Brkić su povrijeđeni. To su dva jako dobra igrača. Fizički su dobri i dobro su vođeni s Husrefom, koji je trofejni trener. Vidi se njegova ruka”, rekao je Jakirović.

Zrinjski je u borbi za Evropu sa Veležom i Širokim Brijegom koji su u povoljnijoj situaciji, a vjeruje da će njihovi protivnici Mladost i Radnik odigrati maksimalno, iako im rezultat ne znači.

“Uzet ću za primjer zadnje kolo HNL-a, gdje Slaven Belupu i Osijeku nije trebalo ništa. Odigrali su pošteno. Na kraju je Belupo izbacio Varaždin iz lige. Odigrali su za sebe. Nadam se da će tako biti i tu. Život je dug. Lopta ti zna vratiti. Nadam se da će Radnik i Mladost gledati sebe”, dodao je trener Zrinjskog.

hskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI

KOMENTARI