Sport Centar

Jakirović: Mladost ima dobre igrače poput Hadžića i Hiroša, trener zna što nisu igrali protiv Borca

Mladost i Zrinjski otvorit će 24. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra sa početkom u 15 sati.

Jakirović: Mladost ima dobre igrače poput Hadžića i Hiroša, trener zna što nisu igrali protiv Borca

Mladost i Zrinjski otvorit će 24. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra sa početkom u 15 sati.

Sergej Jakirović, trener Plemića, istakao je da njegovu ekipu očekuje veoma zahtjevna utakmica, a posebno je istakao neke fudbalere Mladosti.

“Čeka nas zahtjevna utakmica. Posebno jer je Mladost mlada i energična ekipa, koja teži ka nadigravanju. Vidi se ruka trenera. Imaju nekoliko talentovanih i vrlo dobrih pojedinaca poput napadača Hadžića, Hiroša koji je veoma dobar dribler i može napraviti višak, kao i lijevog beka Alića koji je potentan igrač. Djeanović također, kojeg poznajem iz Sesveta. Iza njih je iskusni Dedić”, rekao je Jakirović, dodavši:

“Rekao sam sve time. Moramo biti maksimalno ozbiljni i skoncentrisani. Naravno da ću reći da želimo tri boda. Ne znam da li postoji trener na svijetu da kaže idemo tamo po bod ili izgubiti. Svako se nada najboljem”.

Trener mostarskog kluba govorio je o važnosti sutrašnje utakmice.

“Svaka utakmica je važna kada se sedam ekipa bori za Evropu. Svjesni smo koliko je teško, pa evo i utakmica sa Slobodom. Bila je jako teška utakmica i parirali su nam 60 minuta, dok smo postigli pogodak. Ništa drugo ne očekujem ni sutra”, istakao je Jakirović.

Zrinjski će u sutrašnjoj utakmici biti jači za dva igrača.

“Fokus u toku reprezentativne pauze je bio da se oporave povrijeđeni. Vratili su nam se Bilbija i Govedarica. Ćorluka i Mandić treniraju za sada odvojeno, ali početkom sedmice trebali bi se priključiti treninzima sa ekipom”, rekao je trener Plemića, koji ima dileme oko sastava:

“Imamo još nekih dilema. Bašić i Mašić su bili s reprezentacijom. Dobro su igrali. Imamo nedoumica, ali odlučit ćemo sve uoči utakmice”.

Trener Mladosti je u prošlom kolu protiv Borca odlučio na klupi ostaviti dvojicu najboljih fudbalera Hadžića i Hiroša, a Jakirović je upitan da to prokomentariše.

“Možemo samo izvana komentirati. Trener se odlučio za to. On najbolje zna razloge. Vidio sam da je i takva Mladost napravila probleme Borcu. Bez obzira ko je na terenu oni ne odstupaju od svoje igre”, istakao je Jakirović.

hskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI

KOMENTARI