Sport Centar

Jakirović: Fanimo uvijek pravi probleme, ne znam koliko je regularno odgađanje utakmice

Zrinjski će sutra na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase gostovati Sarajevu u okviru trećeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jakirović: Fanimo uvijek pravi probleme, ne znam koliko je regularno odgađanje utakmice

Zrinjski će sutra na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase gostovati Sarajevu u okviru trećeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plemići svoju utakmicu drugog kola nisu igrali, jer je ista odgođena zbog nastupa Veleža u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Pravi derbi. Kada sam gledao utakmicu sa Posušjem, meni je kasno, kao i svima u klubu, da to neće imati nikakvih dodirnih tačaka sa ovom prijašnjom utakmicom, jer svi idu 300% u derbijima. Naravno da je teška utakmica”, rekao je Jakirović, dodavši:

“Otežavajuća okolnost je da smo prije dvije sedmice igrali prvo kolo. Ispada kao da nam tek sada počinje prvenstvo, ali nema veze. Probali smo s dvije prijateljske utakmice simulirati, ali nije to nimalo lako. Nije to kvalitet protivnika kao što je Sarajevo, ali opet imamo neki ritam i da podijelimo neku minutažu, te da vidimo nove igrače koliko nam mogu pomoći”.

Trener mostarskog klub govorio je i o situaciju i ekipi.

“Svi igrači treniraju, ali nisu svi na sto posto. Krstovski radi s nama, ali nije sto posto spreman. On i Stanković svakako još nisu ni registrovani. Škrijelj i Šipovac su počeli trenirati sa ekipom ove sedmice. Vidjet ćemo sutra ko će biti u konkurenciji 20 igrača”, dodao je Jakirović.

Potom se šef stručnog štaba Plemića osvrnuo na narednog protivnika, ekipu Sarajeva.

“Imali su jako puno promjena. Mislim da u prvih 11 imaju šest novih igrača. Svašta se nešto izdešavalo. Došao je i novi trener, kojeg ja poznajem iz Hrvatske, a i radio je već u bh. fudbalu. Ima iskustvo lige. Mlad je i zanimljiv, te željan dokazivanja. Sa Širokim ima i osvojen Kup, tako da ima već trofej”, rekao je Jakirović, dodavši:

“Fanimo je taj koji nama uvijek pravi probleme. Posljednji put Pod Bijelim brijegom je napravio vrhunski potez. Imate Dupovca nazad koji sve to drži. Imate Cmiljanića, Bodula i Bagarića. Đokanovića da ne zaboravim, koji je za mene jedan od najboljih mladih veznih igrača lige. Pitanje samo na koliko posto su spremni. Analizirali smo ih, ako i oni nas. Mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu”.

Prokomentarisao je i nastupe bosanskohercegovačkih klubova u kvalifikacijama za evropska takmičenja.

“Mislim da su bh. klubovi pokazali da se mogu nositi sa jakim evropskim klubovima. Borac s Clujom, Velež je eliminirao AEK. Kao što je Zrinjski u ranijim godinama izbacivao renomirane protivnike. To je sigurno dobro za bh. koeficijent. Nadam se da ćemo taj koeficijent dizati i u budućnosti”, dodao je trener Zrinjskog.

Jakirović se za kraj još jednom dotakao odgođene utakmice drugog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Veleža.

“Vi kada slažete mikro ciklus svih ti priprema i sve što vas čeka, tempirate da od prvog kola sve bude kako treba. Niko se ne može nadati da će vam biti odgođena utakmica drugo kolo. Ne znam koliko je to regularno. Zanima me šta će se u budućnost događati. Svako malo se traži neka odgoda, što nije slučaj u regiji i Evropi”, istakao je Jakirović.

fksarajevohskzrinjskisergej jakirovic
KOMENTARI

KOMENTARI

Solomon
Gost

Da je Zrinjski igrao protiv Aeka,Velez bi sigurno izasao u susret nema sumnje,a sto se tice derbija kad se igra e tu se ne poznajemo tu smo ljuti rivali.

Krke
Gost

Sipu tuki njazri i bljakirovicu

wpDiscuz