Sport Centar

Jahić: O novim ugovorima za članove stručnog štaba na kraju sezone

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Senad Jahić skoro godinu nije davao izjave za medije. U intervjuu za Klix.ba opširno je govorio o aktuelnoj sezoni, budućnosti Husrefa Musemića, planovima za budućnost, iskoraku u Evropi, klupskoj akademiji, pitanju stadiona...

Jahić: O novim ugovorima za članove stručnog štaba na kraju sezone

Predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo Senad Jahić skoro godinu nije davao izjave za medije. U intervjuu za Klix.ba opširno je govorio o aktuelnoj sezoni, budućnosti Husrefa Musemića, planovima za budućnost, iskoraku u Evropi, klupskoj akademiji, pitanju stadiona…

Svakako, trenutno je najaktuelnije pitanje šefa stručnog štaba za narednu sezonu. Husrefu Musemiću ističe ugovor na kraju sezone, a Jahić je pokušao odgovoriti da li će mu biti ponuđen novi ugovor.

“Preuzimanjem funkcije odredili smo da transparentnost bude koncept kojim ćemo se voditi u budućem poslovanju. Vođeni time, u proteklom periodu javnost smo pravovremeno obavijestili o svim strukturalnim i igračkim promjenama unutar kluba onog trenutka kada je to bilo moguće, odnosno na način da se ne ugrozi sam proces.

Znajući da dobri rezultati ne dolaze preko noći, već da su plod kontinuiranog rada, kompletan stručni štab zajedno s igračima je imao podršku svih članova Upravnog odbora nakon završetka evropskog takmičenja, tako da je bespredmetno govoriti o izostanku podrške sada kada je klub na prvom mjestu na tabeli u okviru premijerligaškog takmičenja i u finalu Kupa BiH.

Stručni štab i igrači su dokazali svoj kvalitet, a loši rezultati su neizostavan dio bez obzira o kojem je sportu riječ. Važno je da u nastavku prvenstva kolektiv bude unificiran, a da krajnji cilj bude isti za sve pojedince.

Nedavno je došlo do promjene vlasništva, odnosno većinskog vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo. U ovom trenutku prioritet je ostvarenje dobrih sportskih rezultata na oba fronta, a novi ugovori za članove stručnog štaba bit će predmet rasprave po završetku sezone”, rekao je Jahić, a kompletan intervju možete pročitati OVDJE.

TABELA PREMIJER LIGE BIH

PAROVI 28. KOLA PREMIJER LIGE BIH

fksarajevosenad jahic
KOMENTARI

KOMENTARI

Ko da se šta pitaju
Gost

Kakva ublehaška priča.
Bit će kako novi gazda kaže.

Ako bude titula, bit će to sve ok, tj zamazat će se oči javnosti.

A u pozadini šta se radi će izaći za dvije tri godine, kad kladioničarske veze dođu na naplatu.

wpDiscuz