Sport Centar

Jagodić: Treći smo i nismo zadovoljni time, na Tušnju će biti teško koliko mi dozvolimo

Jedini meč 13. kola Premijer lige BiH koji će se igrati u nedjelju bit će okršao Slobode i Borca u Tuzli.

Jagodić: Treći smo i nismo zadovoljni time, na Tušnju će biti teško koliko mi dozvolimo

Jedini meč 13. kola Premijer lige BiH koji će se igrati u nedjelju bit će okršao Slobode i Borca u Tuzli.

Biće to teško gostovanje za Banjalučane, koji nisu na Tušnju slavili još od 2012. godine, ali trener Banjalučana Vlado Jagodić je optimista.

“Vrlo dobro znamo da gostujuće utakmice donose prevagu u prvenstvu. Poslije poraza u Bijeljini imamo dvije pobjede (Kup BiH i PLBIH, op.a.) što je dobro, ali je utakmica sa Slobodom prilika za treću vezanu pobjedu. Tabela dobija stvarno stanje, igrjau sa zaostale utakmice. Trenutno smo na trećoj poziciji, ali mi nismo zadovoljni time i razmišljamo samo kako da pobijedimo Slobodu na Tušnju. Mene ne interesuje ta negativna tradicija u duelu sa njima. Imamo kvalitet, porast forme, kompaktnost i sve više raspoloženih igrača tako da imamo pravo da budemo optimisti”, poručio je Jagodić, prenosi Mondo.

Strteg crveno-plavih ističe da cijeni sve u Slobodi, ali da je njegova ekipa spremna za ovaj meč.

“Biće teška utakmica, to jeste ona floskula, ali biće teška koliko mi to dozvolimo. Sloboda je remijem u Bijeljini pokazala da ima porast forme. Moramo da ih cijenimo, ali isto tako znamo kako igraju i kako mi treba da igraju. Cijenim sve te momke tamo, od igrača do onih koji vode klub. Sloboda je u šest posljednjih utakmicala mijenjala tri načina igre, ali spremni smo na sve varijante. Znamo da imaju opasne bekove, ali i mi tu imamo odgovor. Dobro se poznajemo i imamo pravu, uz respekt prema slobodi, da se nadamo dobrom rezultatu. Ovo je prilika za treću pobjedu u nizu, a ono što slijedi poslije je zabranjeno da se trenutno govori i rzamišlja, taj Željezničar, ovo je prilika da napravimo dobar uvod u tu utakmicu”, rekao je trener Borca.

On ima razloga za zadovoljstvo, pošto će ponovo moći da računa na kapitena Stojana Vranješa, o čijem značaju za ekipu Borca ne treba ni govoriti.

“Drago mi je što se roster širi, kapiten Vranješ se vraća, on će se staviti na raspolaganje za cijelu utakmicu, upitno je da li može svih 90 minuta, ali nama izuzetno znači igrački i psihološki da se vraća kapiten”, istakao je Jagodić.

Trener Borca ranije je radio u Slobodi, a tada je dres Tuzlazka nosio i Almedin Ziljkić, koji je nedavno dobio poziv u reprezentaciju BIH, ali ne želi da to ističe u prvi plan.

“Skoncentrisan sam na utakmicu sa Slobodom, a reprezentaciju trenutno ostavljam po strani. Očekuje nas teška utakmica, znamo svi koliko je teško gostovanje na Tušnju. Nadam se da smo izvukli pouke iz meča u Bijeljini i sada se okrećemo Slobodi, a onda i Željezničaru, nadam se pobjedi i u prvom i u drugom meču”, rekao je Ziljkić.

Utakmica Sloboda – Borac igra se u nedjelju od 14 sati, a direktan prijenos je na Areni Sport 1 BiH.

almedin ziljkicfkboracvlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI