Sport Centar

Jagodić: Rekao sam momcima u svlačionici da dignu glavu, nismo imali sreće

Radnik je porazom otvorio novu sezonu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a večeras su u prvom kolu na svom terenu poraženi od povratnika u najviši rang - trebinjskog Leotara.

Jagodić: Rekao sam momcima u svlačionici da dignu glavu, nismo imali sreće

Radnik je porazom otvorio novu sezonu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a večeras su u prvom kolu na svom terenu poraženi od povratnika u najviši rang – trebinjskog Leotara.

Bijeljinci su se ispromašivali u finišu utakmice i tako ostali bez bodova, a trener Radnika Vlado Jagodić smatra da je njegova ekipa zaslužila daleko više.

“Ranije sam rekao da je ovo utakmica u kojoj ne znamo koliko možemo. Bilo je za očekivati da će Leotar igrati zatvoreno i čekati kontre. Zaslužili smo daleko više od poraza. Odmah sam u svlačionici rekao momcima da dignu glavu. Nismo imali sreće. Naravno, sreću treba i zaslužiti”, rekao je Jagodić, dodavši:

“Ovo je utakmica u kojoj ko prvi postigne gol, realno je da završi susret u svoju korist. Iz jedne jedine akcije, hajmo reći da je akcija, postigli su nam gol. Podigli smo se i stvorili pritisak. Imali smo četiri šanse u 15 minuta. Nije bilo sreće. O sreći ćemo pričati poslije. Izvući ćemo pouke”.

Jedan od glavnim razloga loše igre je i to što je Radnik kasnio 14 dana sa pripremama.

“Rekao sam im da će naše zakašnjenje u trenažnom procesu će ostati iz nas. Kada budemo spremni i čiste glave realizacija će doći. Primorani smo da ovo preživimo. Sretni su bili, nose tri boda, ali smatram da će ova ekipa rasti iz kola u kolo. Sportski je čestitati Leotaru”, istakao je trener Radnika.

fkleotarfkradnikvlado jagodic
KOMENTARI