Sport Centar

Jagodić: Pobijedili smo Željezničar, pobijedit ćemo i Sarajevo kad za to dođe vrijeme

Pretposljednju domaću utakmicu u jesenjoj polusezoni fudbaleri Borca odigrat će sutra sa početkom u 17 sati, kada će na Gradskom stadionu (direktan prenos na kanalu Arena Sport 1) odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Jagodić: Pobijedili smo Željezničar, pobijedit ćemo i Sarajevo kad za to dođe vrijeme

Pretposljednju domaću utakmicu u jesenjoj polusezoni fudbaleri Borca odigrat će sutra sa početkom u 17 sati, kada će na Gradskom stadionu (direktan prenos na kanalu Arena Sport 1) odmjeriti snage sa Širokim Brijegom.

Sutrašnji gost u ovaj susret ulazi ohrabren visokom domaćom pobjedom nad Radnikom (5:0), dok je Borac doživio 13. gostujući poraz od Zrinjskog (2:1) u 15 utakmica u gradu na Neretvi.

“Moja, ali i klupska želja bila je da uđemo u finiš polusezone u jednoj pozitivnoj seriji jer nam je veoma bitna. To, međutim, nismo uspjeli da uradimo i ulazimo u posljednja četiri kola, realno, sa onim predzankom ‘toplo-hladno’. Mi moramo da dođemo na ‘toplo’ ukoliko želimo na sami vrh, a želimo. Odigrali smo loše pola sata protiv Zrinjskog, sami sebe pobijedili, ali to smo već ostavili iza sebe. Mnogo nas je ta utakmica u Mostaru koštala, i ja i Đorđe Milojević smo prehlađeni, kadrovski problemi sa kojima se suočavamo (Radulović pozitivan na korona virus) su, uz poraz, nešto najgore što nam je došlo, ali u svakom slučaju bitno je da je većina stvari pod kontrolom”, rekao je trener Jagodić na konferenciji za novinare, prnosi Mondo.

Rival za vađenje – nimalo jednostavan, Široki Brijeg je u “komšiluku” kad je u pitanju tabela…

“Široki Brijeg je tri boda iza nas. Mi smo trenutno na četvrtoj poziciji i to nas nikako ne zadovoljava i, jednostavno, želimo kroz ova četiri kola do kraja prvenstva da to popravimo, mada je sve upitno jer je zdravstveno stanje svih ekipa ‘na vagi’, da li će tas prevagnuti na pozitivno ili negativno… To niko od nas ne zna niti može da pretpostavi jer sve je više situacija koje su nepredvidive. Uzimajući u obzir da je Široki Brijeg prošao kroz to sve, kompletni su, odigrali su izuzetno dobro protiv Radnika, a ekipa su koja i inače treba da se prihvati sa respektom. Uvijek su ovdje bili ‘tvrd orah’, međutim mi smo dobro radili ovu nedjelju, bez obzira na poraz u Mostaru”, istakao je Jagodić.

Neuspjeh protiv Plemića, kao što je i rekao na početku obraćanja, Borac je već ostavio iza sebe.

“Morali smo od ponedjeljka odmah da se okrenemo ovoj utakmici i mislim da još uvijek imamo sve u svojim rukama. Želja nam je da završimo polusezonu među prve tri ekipe. Nećemo razmišljati o sljedećoj srijedi ili tamo onoj nedjelji i derbiju sa nepobjedivim Sarajevom, već samo razmišljamo o Širokom Brijegu. U svim ovosezonskim premijerligaškim utakmicama u Banjaluci Borac je trijumfovao, ima sedam pobjeda i taj niz želimo i da nastavimo. Učinićemo sve da tako i bude. Dobro smo ih analizirali, jesu kompletni, nema tu nekih iznenađenja po pitanju njihove igre. Uz dužni respekt prema njima i njihovog trenera Tonija Karačića, mi smo ovdje favoriti, preuzimamo ulogu favorita jer, realno, ne bismo željeli da uđemo u posljednje kolo, a to je Tuzla City 12. decembra, a da ne možemo da dohvatimo drugo mjesto.”

Borac perfektno djeluje na domaćem terenu. Upisano je sedam pobjeda iz isto toliko utakmica, uz gol-razliku +16 (20:4), ali “škripi” u gostima (2-0-6). Svjestan je toga i sam Jagodić.

“Pokazali smo mnogo nelogičnosti u gostujućim utakmicama. To nije to što mi treniramo. Željeli smo i u Mostaru da idemo na gol više, ali očigledno je da to nismo uradili. Mene, međutim, hrabri naša igra na domaćem terenu i zato smatram da imamo apsolutno pravo da budemo optimisti, a mislim da imamo i tim i raspoložene igrače koji će, duboko se nadam, nastaviti uspješan niz na domaćem terenu. Mnogo bi nam to značilo jer bismo onda mirnije dočekali srijedu i meč sa Krupom, a onda dolazi taj derbi sa nepobjedivim Sarajevom. Mi to jedva čekamo, ali nećemo ništa uraditi ako sad razmišljamo o tome. Jasno sam rekao igračima ‘pustite to sa strane’. Naravno, pobijedili smo Željezničar, koji nije imao poraz u gostima godinu dana, pobijedit ćemo i Sarajevo kad za to dođe vrijeme.”

Sutrašnja utakmica idealna je prilika, ističe Jagodić, i za revanš za avgustovski poraz (3:0) na Pecari.

“Mi smo najteži poraz u ovih 15 utakmica doživjeli u Širokom Brijegu. Tačno je da smo bili pomalo desetkovani u toj utakmici, ali je činjenica da je to najteži poraz i imamo pravo da se nadamo da možemo da im se revanširamo”, istakao je Jagodić.

fkboracnksirokibrijegvlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI