Sport Centar

Jagodić: Nismo smjeli ovo sebi da dozvolimo, očekivao sam da možemo napraviti daleko više

Borac je danas poražen u Vrapčićima od Veleža (2:1) te tako nastavio seriju loših rezultata.

Jagodić: Nismo smjeli ovo sebi da dozvolimo, očekivao sam da možemo napraviti daleko više

Borac je danas poražen u Vrapčićima od Veleža (2:1) te tako nastavio seriju loših rezultata.

Banjalučki tim je prvi put ove sezone vodio Vlado Jagodić. U četvrtak je preuzeo ekipu od sada već bivšeg trenera Branislava Krunića, a to mu je ujedno peti mandat na klupi Borca.

Naravno, nije bio zadovoljan ishodom na stadionu Rođeni:

Naravno da ću čestitati Veležu na pobjedi, ali moram da kažem da mi prvo poluvrijeme nismo odigrali kako treba, uz ovaj jak vjetar. Željeli smo da u prvom poluvremenu napravimo nešto što bi nam olakšalo posao u drugom, a to je da dođemo do vodstva. Nismo u tome uspjeli, dekoncentracija je bila prisutna u fazi završnice. U drugom poluvremenu dijametralno suprotna dešavanja na terenu, ali smo pokušali da spustimo loptu i da igramo. Uspjeli smo da dođemo do izjednačenja, iako ne mogu da shvatim da smo na onakav način primili prvi gol. Ovo sebi nismo smjeli da dozvolimo i naravno da sam razočaran rezultatom. Očekivao sam da u rezultatskom smislu možemo da napravimo daleko više. U svakom slučaju, slijedi rad, rad, rad i samo rad”, kazao je iskusni stručnjak i dodao:

Desila su nam se tri poraza koja niko u klubu nije očekivao, tako da se moramo u ovoj sedmici pregrupisati. Ovo je danas bila nesreća, sitni detalji su odlučili o onome što je najvažnijem, a to je rezultat. Idemo dalje, u ovom trenutku smo četvrti, a vidjećemo poslije večerašnjih utakmica sa koje pozicije ćemo ući u treći krug. Bez obzira na to, u narednoj utakmici, ko god nam bio protivnik, moramo da pobijedimo, moramo da okrenemo stvari u našu korist i ja se nadam da hoćemo. Borac ima kvalitet, ali i organizaciju na visokom nivou, što je danas najbitnije u modernom fudbalu. Moramo to na terenu i da opravdamo”, istakao je Jagodić.

PLBiH

fkboracfkvelezvlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI