Sport Centar

Jagodić: Igračima je u podsvijesti da nemamo UO i predsjednika, ali imamo sportsku nadu

Bijeljinski Radnik je s dva poraza otvorio novu sezonu Premijer lige BiH, a jasno je da će ovaj klub biti jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

Jagodić: Igračima je u podsvijesti da nemamo UO i predsjednika, ali imamo sportsku nadu

Bijeljinski Radnik je s dva poraza otvorio novu sezonu Premijer lige BiH, a jasno je da će ovaj klub biti jedan od glavnih kandidata za ispadanje.

Podsjetimo, Radnik ove sezone nije ni trebao biti član premijerligaškog društva, ali je u ligi ostao jer Mladost DK nije dobila licencu.

U nedjelju Radnik gostuje Širokom Brijegu, a utakmicu je na današnjoj konferenciji za medije najavio Vlado Jagodić, šef struke bijeljinskog tima.

“Mi nismo startali prvenstvo kako treba. Nula bodova u dvije domaće utakmice, gdje nismo bili inferiorni, ali nažalost izgubili smo obje utakmice. To govori kako nas težak zadatak očekuje u Širokom Brijegu. Znate da sam i prije Slobode rekao kako imam osjećaj da će ova naša mlada ekipa na strani djelovati daleko bolje nego kući. Jedva čekam utakmicu da to vidim i bez obzira na to što mi gostujemo ekipi koja je igrala Evropu, znamo da su nas porazili u posljednjem kolu i nisu mnogo mijenjali ekipu. Nema Stipe Jurića, ali angažovali su drugog napadača i sve ostalo je ostalo isto“, rekao je Jagodić na početku konferencije za medije.

“Koliko vidim, Široki u prvom kolu protiv Zrinjskog nije bio doslijedan, ali tu se već razmišljalo o Vllazniji, a u Prijedoru je imao pobjedu u rukama. Gledajući to sve, ja smatram da nama niko ne može uskratiti želju da dobro odigramo i dođemo do dobrog rezultata. Nismo ni blizu u poziciji da nekome možemo prijetiti i nekoga omalovažiti. Učinit ćemo sve što možemo, a za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo”, dodao je Jagodić.

Potom se osvrnuo na stanje u ekipi. Jedan igrač sigurno propušta meč, a u pitanju je Sušić, dok je pod upitnikom nastup Velibora Đurića.

“Nemamo Pavla Sušića sigurno za ovaj meč. Ima hroničan problem s povredom koljena, a Velibora Đurića smo poštedjeli u prošloj utakmici, tek je jučer lagano trenirao pa ćemo danas donijeti odluku može li. Ne želim napraviti nikakvu grešku što se tiče njega i on zaslužuje takav tretman.”

“Imamo sportsku nadu da ćemo u Širokom odigrati dobru utakmicu. Uvažavam maksimalno Široki i kolegu Karačića, oni su jedan primjer forsiranja mladih igrača i došli su u posljednje dvije godine do odlične igre. Nisu dobro otvorili sezonu, pa i oni imaju jedan psihološki momenat koji može ići na našu stranu jer oni nas moraju pobijediti. Igraju okomit fudbal s mnogo ubačaja i o tome već razgovaramo i analizirali smo ih detaljno”, dodao je Jagodić i još jednom potvrdio da klub ima dosta problema u svom funkcionisanju.

Naša ekipa se podiže, ova grupa igrača će nadoći, ali imamo neke probleme za koje se nadam da će se riješiti. U podsvijesti je igračima da mi nemamo Upravni odbor kluba, niti predsjednika. Imamo sekretara, predsjednika Skupštine i oni daju zadnji atom s ostalim zaposlenim da ovo funkcioniše. Igrači i stručni štab žele dati doprinos tome da se što prije počne vjerovati u FK Radnik”, zaključio je pomalo tužni Jagodić.

Utakmica Široki Brijeg – Radnik igra se u nedjelju od 21 sat na Pecari.

fkradnikvlado jagodic
KOMENTARI

KOMENTARI